Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Голови громад на Прикарпатті мають розробити графіки вимкнень вуличного освітлення

Дилема роботи вуличного освітлення вже давно хвилює мешканців Прикарпаття, особливо гострим це питання стало після посилення ГПВ для абонентів. Та тепер голови громад мають напрацювати пропозиції, як вимикати вуличне освітлення.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Блін-Ннфо

Під час наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Сергій Подошва зазначив, що розпорядження Кабміну рекомендує відмовитись від вуличного освітлення.

Та тут виникає ситуація, що в одних громадах від світла на вулицях вже відмовилися, а в деяких воно досі працює. Голова ОДА Світлана Онищук наголосила, що голови громад на Прикарпатті повинні прийняти системний підхід.

“Необхідно домовитись про години, коли всі вимикатимуть вуличне освітлення”, – зауважила вона.

Тож, тепер очільники РДА  мають напрацювати перелік найважливіших обʼєктів для області і громад, які не можна вимикати. А мери, у свою чергу, розроблять пропозиції щодо того, як вимикати вуличне освітлення спільно для всіх.

“Ситуація складна, але обмеження мають бути однакові у всіх громадах, щоб не було суспільного обурення”, – сказала Онищук.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору