Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Загиблого воїна Віталія Кулінича перепоховають у Коломиї 12 червня

Загиблого воїна Віталія Кулінича перепоховають у Коломиї 12 червня

29-річний захисник Віталій Кулінич з Коломиї загинув 31 березня 2022 року. Та внаслідок наруги окупантів над полеглими українськими воїнами та людського фактора, 8 квітня на коломийському кладовищі був похований інший Герой. Тепер відбудеться перепоховання Віталія Кулінича. Герой назавжди повернеться до рідного краю у середу, 12 червня.

З початком повномасштабної війни Віталій Кулінич приєднався до добровольчого батальйону “Сонечко”. Воїн разом з побратимами став на оборону Київщини, де у березні 2022 року велися тяжкі бої. Він був одним з тих, хто в перших рядах захищав нашу столицю.

31 березня під час знищення чергової колони російської десантури поблизу населеного пункту Забуччя Києво-Святошинського району Віталій загинув разом зі своїми вірними побратимами. Нелюди проклали свій шлях прямо через тіла наших захисників. Через деякий час, відкинувши окупантів, останки загиблих змогли забрати. 8 квітня 2022 року у Коломиї відбувся чин похорону загиблого героя.

Та з’ясувалося, що внаслідок наруги окупантів над тілами та людського фактора, 8 квітня в Коломиї поховали іншого героя. Тіло Віталія весь цей час знаходилося в морзі Києва. Шляхом ДНК експертизи встановили, що було здійснено помилку. Тепер, після вирішення всіх юридичних процедур та перепоховання іншого військового, Віталій Кулінич справді повернеться додому.

Скорботний кортеж з тілом нашого Героя прибуде до Коломиї завтра, 12 червня, орієнтовно о 10:30 зі сторони Чернівців. Він проїде вулицею Івана Мазепи до Собору Преображення Господнього (вул. І. Мазепи, 56-а), де об 11:00 розпочнеться молебень. Після нього розпочнеться скорботна хода центром міста від церкви священномученика Йосафата до церкви Архистратига Михаїла. Перепоховають Віталія Кулінича цього ж дня на кладовищі села Грушів.

12 червня оголошено днем жалоби в Коломийській громаді.

Висловлюємо щирі співчуття та слова підтримки рідним і близьким Героя, які пережили його загибель та перенесли цю жахливу ситуацію.

Нагору