Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

«Нема проблєм, лавочка качає». У Косові чоловік продав коломийському бізнесмену підроблений алкоголь

Нещодавно суд Косова виніс вирок чоловіку, який без відповідної ліцензії продав фальсифікат з підробленим акцизом підприємцю з Коломиї, та той здав його поліції.

Інформатор розповідає деталі справи.

За словами чоловіка, у 2020 році він придбав на Смоднянському ринку, що в м. Косів пляшки алкоголю (горілки) за низькою ціною для святкування свого дня народження, та через пандемію гості відмовилися прийти, тож він вирішив продати спиртне, аби повернути хоч якусь частину коштів. Проте суд критично оцінив свідчення обвинуваченого, адже докази спростовують версію чоловіка.

А тепер про все за порядком.

Однокласник обвинуваченого дізнався, що чоловік хоче продати пляшки горілки й дав йому контакт підприємця з Коломиї, який разом з партнером хотів відкрити кафе чи бар, тож йому було потрібне спиртне. Бізнесмен зазначив продавцю, що візьме кілька пляшок на пробу, а якщо все сподобається, то придбає ще.

13 серпня 2020 року обвинувачений на власному автомобілі марки «Skoda» привіз з метою збуту 3 бутилки із спиртовмісними рідинами всередині, з наклеєними підробленими марками акцизного податку на алкогольні напої, на автозаправку «GOG», де за 160 гривень продав їх підприємцю.

Після цього, ввечері коломиянин розпив одну пляшку алкоголю разом із товаришем, однак йому стало погано, та наступного дня він звернувся в поліцію, щоб повідомити про ці обставини. Пляшки алкоголю він передав працівникам поліції. В подальшому, через пару днів вони викликали його, та повідомили, що це спирт, і сказали написати протокол-заяву про вчинене кримінальне правопорушення. Постраждалий погодився співпрацювати з правоохоронцями, щодо закупки алкоголю.

Тож, вже через кілька тижнів покупець знову зустрівся продавцем й придбав 40 пляшок алкоголю, за 2000 гривень. Пізніше придбаний алкоголь свідок передав в м. Коломия працівникам поліції, де в подальшому правоохоронці проводили слідчі дії.

Під час судового засідання батько та мати обвинуваченого підтверджували заяви сина щодо дня народження, який так і не відбувся. Батьки зазначили, через певний період часу, коли вже і забули про цю ситуацію, до них додому приїхали працівники поліції з ордером на обшук. Також матір пригадала дивні обставини, що незадовго до приїзду працівників поліції, до них додому почали приходити асоціальні громадяни, з метою придбати алкоголь. Однак їх сім’я такими справами не займається. Також свідок повідомила, що після того, як син продав три пляшки алкоголю чоловікові з Коломиї , той наполегливо та нав’язливо телефонував декілька разів, на що син жалівся, оскільки більше ніякого алкоголю в сина не було. В подальшому вони заблокували його номер.

Та що кажуть докази?

Відповідно до копії відеозапису, коломийський підприємець повідомив обвинуваченому, що йому на понеділок потрібно буде сім-вісім ящиків і щоб не було ніякого зупину. На вказані слова чоловік відповів: «нема проблєм, лавочка качає». Коломиянин на відео сказав, що йому також потрібно буде сигарети, при цьому спитав обвинуваченого, які він має, і що буде по цінах, оскільки йому потрібно щось з дорожчих. Продавець запропонував, дослівно сказавши: «мальборо 35, кєнт я допродав, він якийсь не очєнь». А також зазначив, що якщо вони в подальшому будуть працювати, то зараз він дає йому пляшки горілки за 30, хоча вона коштує 35.

Вирок

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 204, ч.1 ст. 199 КК України та призначити йому покарання:

– за ч.1 ст. 204 КК України у виді штрафу, що становить 85000 гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

– за ч.1 ст. 199 КК України – три роки позбавлення волі.

Та потім на підставі ст.ст.75, 76 КК України суд визначив звільнити його від відбування покарання у виді позбавлення волі, якщо він протягом 1 року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов’язки.

Іспитовий строк обчислювати з моменту проголошення вироку.

Також з нього стягнуть судові витрати за проведення експертиз в даному кримінальному провадженні в сумі 9 153 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору