Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

МОН розповіло як правильно розрахувати конкурсний бал під час вступу до ВНЗ

МОН розповіло як правильно розрахувати конкурсний бал під час вступу до ВНЗ

12 червня Міністерство освіти повідомило, що на офіційному сайті вступної кампанії з’явився онлайн-калькулятор за допомогою, якого можна розрахувати свої шанси на навчання в обраному ВНЗ. 

Інформатор розповість як правильно абітурієнтам розрахувати свій конкурсний бал.

Вищезгаданий калькулятор дає змогу обчислити бал для вступу за результатами національного мультипредметного тестування. Калькулятор можна знайти ТУТ. 

Міністерство освіти дає інструкцію для обчислення конкурсного балу:

  • Заповніть поля з балами вступних випробувань (НМТ/ЗНО) та відповідними коефіцієнтами для обраної спеціальності. Переглянути коефіцієнти можна у додатку 7 за цим посиланням. Для НМТ/ЗНО всіх років діють коефіцієнти 2024 року.
  • Якщо вступ передбачає творчий конкурс, то додатково заповнюєте поле «Вступне випробування 5» з відповідним коефіцієнтом із додатку 7.
  • Якщо вступаєте за напрямами аграрних наук, економіки та управління на основі молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра і складали або реєструвалися для вступу на магістратуру, заповнюйте поле «Вступне випробування 6» із ваговим коефіцієнтом 1.
  • Зазначте суму додаткових балів (якщо маєте такі):
  1. від 0–10 — за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів ЗВО для вступу до нього на спеціальності, яким надається особлива підтримка (додаток 6);
  2. 10 — заповнюють призери та переможці чемпіонатів Європи та світу з олімпійських видів спорту (зокрема серед школярів), Всесвітньої гімназіади, чемпіонатів України (з олімпійських видів спорту) під час вступу на спеціальності Середня освіта (Фізична культура) та Фізична культура і спорт.

Після заповнення всіх полів потрібно натиснути «Розрахувати», тоді калькулятор видасть підсумковий конкурсний бал. Калькулятор достатньо гнучкий і враховує різні ситуації та бонуси для вступників.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору