У червні сезон кабачків у самому розпалі, зараз придбати їх на ринку можна за досить демократичною ціною, а страви з цього молодого овоча буває різноманітні, а головне – смачні!
Інформатор ділиться добіркою рецептів.
Смажені кабачки у соєвому соусі
Складові:
- кабачки — 4 шт;
- соєвий соус — 60 мл;
- часник — 3 зубчики;
- кукурудзяний крохмаль — 2 ч. л;
- рослинна олія — 4 ст. л;
- кунжут — за смаком.
Спосіб приготування:
Промийте кабачки під проточною водою і наріжте разом із шкіркою довгастими брусочками. Брусочки мають бути досить грубими, щоб під час приготування кабачки не втратили форму. Розігрійте сковороду з олією. Викладіть на неї кабачки та смажте на сильному вогні до рум’яної скоринки, періодично акуратно перемішуючи. У глибокій тарілці змішайте соєвий соус і крохмаль так, щоб не було грудочок. Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес, додайте в соус і перемішайте. Коли кабачки будуть готові, влийте у них соєву заправку. Постійно помішуючи, готуйте все разом ще 2−3 хвилини, щоб кожен брусочок рівномірно покрився густим соусом. Якщо соус вийшов занадто густий, долийте ще трохи соєвого соусу. Наприкінці посипте кунжутом і зніміть з вогню. Смачного!
Кабачкові оладки
Інгредієнти:
- Середній кабачок – 1 шт. або 2 маленьких.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 200 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Розпушувач – 1/2 ч. л.
- Олія для смаження – 4-8 ст. л.
- Зелень за смаком.
- Сіль і спеції за смаком.
Приготування:
Кабачки натерти на крупній тертці. Цибулю і зелень дрібно нарізати. Терті кабачки віджати від зайвої вологи. Викласти в миску і змішати з цибулею і зеленню. Додати яйця, борошно, розпушувач і спеції. Перемішати тісто. У великій сковороді нагріти олію і викласти оладки ложкою. Обсмажувати з двох сторін до рум’яної скоринки. Подавати зі сметаною або помідорами.
Кабачкові вафлі з лососем і мусом з авокадо
Інгредієнти:
- 2 шт. кабачки
- 2 шт. яйця
- 80 г твердого сиру
- 3 ст. л. сметани
- 3-4 ст. л. борошна
- 1 зубчик часнику
- 2 гілочки кропу
- за смаком Сіль, перець
Авокадо-мус:
- 1/2 авокадо
- 70 г крем-сиру
- 1 гілочка укропа
Приготування:
Молоденькі. кабачки натерти на тертці і відтиснути масу. Яйця збити з сіллю, часник через прес, укроп дрібно нарізати і додати до кабачків. До маси додати сметану, борошно і тертий сир, вилелкою все перемішати. Розігріти вафельницю і випікати вафлі. Готові вафлі викладати на решітку. Для муса з авокадо всі інгредієнти пробити блендером. На вафлі викласти мус і “троянди” з лосося. Смачного!
Кабачковий торт з овочами
Інгредієнти:
- 600 г кабачків;
- 6 яєць;
- 3 ст. л борошна;
- 150 — 200 г моркви;
- 200 г ріпчастої цибулі;
- 500 г помідорів;
- 3−4 зубчики часнику;
- 4 ст. л майонезу (сметани, білого йогурту);
- олія для смаження;
- пів пучка петрушки;
- сіль, перець — на смак.
Приготування:
Підготуйте кабачки таким само способом, як у попередньому рецепті. Не забудьте ретельно віджати сік! До кабачків додайте п’ять яєць, борошно, подрібнені зелень та часник. Посоліть та поперчіть, перемішайте. Розігрійте пательню з олією. Викладіть 3−4 столових ложок тіста та обсмажте з двох боків на невеликому вогні. Приготуйте таким чином 5−6 коржів. Почистьте моркву та цибулю. Моркву натріть дрібно, цибулю наріжте невеличкими кубиками. Розігрійте пательню з олією. Викладіть цибулю та обсмажте до прозорості, додайте моркву та готуйте до м’якості овочів. Закип’ятіть воду. Помийте помідори, кілька відкладіть в сторону — для прикрашання торта. Основну масу овочів занурте в окріп на 20−30 с, вийміть та зніміть з них шкірку. Наріжте помідори кружальцями. Відваріть одне яйце, почистіть та дрібно натріть. На тарілку викладіть перший кабачковий корж, смажте тоненьким шаром майонезу, викладіть трохи кабачково-морквяної засмажки та кілька кружалець помідора. Знову трохи промажте майонезом. Таким чином прокладіть усі коржі. Останній корж промажте майонезом та присипте яйцем, прикрасьте помідорами. Тортик залиште в холодильнику на пару годин.
Салат з кабачком
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 шт
- Помідори черрі декілька штук
- Рукола
- за смаком Грецькі горіхи
- за смаком сир пармезан
- Майонез (або горіховий соус)
- сіль
Приготування:
Кабачок вимити та нарізати великими кубиками. Обсмажити на сухій сковороді протягом 20 сек. Збираємо салат. Нарізати Черрі в глибоку миску, додати кабачок, трохи руколи, горіхи та шматочки пармезану. Заправити майонезом та готово. Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com