Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Літні та швидкі страви з кабачків | Добірка рецептів від Інформатора

У червні сезон кабачків у самому розпалі, зараз придбати їх на ринку можна за досить демократичною ціною, а страви з цього молодого овоча буває різноманітні, а головне – смачні!

Інформатор ділиться добіркою рецептів.

Смажені кабачки у соєвому соусі

Складові:

  • кабачки — 4 шт;
  • соєвий соус — 60 мл;
  • часник — 3 зубчики;
  • кукурудзяний крохмаль — 2 ч. л;
  • рослинна олія — 4 ст. л;
  • кунжут — за смаком.

Спосіб приготування:

Промийте кабачки під проточною водою і наріжте разом із шкіркою довгастими брусочками. Брусочки мають бути досить грубими, щоб під час приготування кабачки не втратили форму. Розігрійте сковороду з олією. Викладіть на неї кабачки та смажте на сильному вогні до рум’яної скоринки, періодично акуратно перемішуючи. У глибокій тарілці змішайте соєвий соус і крохмаль так, щоб не було грудочок. Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес, додайте в соус і перемішайте. Коли кабачки будуть готові, влийте у них соєву заправку. Постійно помішуючи, готуйте все разом ще 2−3 хвилини, щоб кожен брусочок рівномірно покрився густим соусом. Якщо соус вийшов занадто густий, долийте ще трохи соєвого соусу. Наприкінці посипте кунжутом і зніміть з вогню. Смачного!

Кабачкові оладки

Інгредієнти:

  • Середній кабачок – 1 шт. або 2 маленьких.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 200 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Розпушувач – 1/2 ч. л.
  • Олія для смаження – 4-8 ст. л.
  • Зелень за смаком.
  • Сіль і спеції за смаком.

Приготування:

Кабачки натерти на крупній тертці. Цибулю і зелень дрібно нарізати. Терті кабачки віджати від зайвої вологи. Викласти в миску і змішати з цибулею і зеленню. Додати яйця, борошно, розпушувач і спеції. Перемішати тісто. У великій сковороді нагріти олію і викласти оладки ложкою. Обсмажувати з двох сторін до рум’яної скоринки. Подавати зі сметаною або помідорами.

Кабачкові вафлі з лососем і мусом з авокадо

Інгредієнти:

  •  2 шт. кабачки
  • 2 шт. яйця
  • 80 г твердого сиру
  • 3 ст. л. сметани
  • 3-4 ст. л. борошна
  • 1 зубчик часнику
  • 2 гілочки кропу
  • за смаком Сіль, перець

Авокадо-мус:

  • 1/2 авокадо
  • 70 г крем-сиру
  • 1 гілочка укропа

Приготування:

Молоденькі. кабачки натерти на тертці і відтиснути масу. Яйця збити з сіллю, часник через прес, укроп дрібно нарізати і додати до кабачків. До маси додати сметану, борошно і тертий сир, вилелкою все перемішати. Розігріти вафельницю і випікати вафлі. Готові вафлі викладати на решітку. Для муса з авокадо всі інгредієнти пробити блендером. На вафлі викласти мус і “троянди” з лосося. Смачного!

Кабачковий торт з овочами

Інгредієнти:

  • 600 г кабачків;
  • 6 яєць;
  • 3 ст. л борошна;
  • 150 — 200 г моркви;
  • 200 г ріпчастої цибулі;
  • 500 г помідорів;
  • 3−4 зубчики часнику;
  • 4 ст. л майонезу (сметани, білого йогурту);
  • олія для смаження;
  • пів пучка петрушки;
  • сіль, перець — на смак.

Приготування:

Підготуйте кабачки таким само способом, як у попередньому рецепті. Не забудьте ретельно віджати сік! До кабачків додайте п’ять яєць, борошно, подрібнені зелень та часник. Посоліть та поперчіть, перемішайте. Розігрійте пательню з олією. Викладіть 3−4 столових ложок тіста та обсмажте з двох боків на невеликому вогні. Приготуйте таким чином 5−6 коржів. Почистьте моркву та цибулю. Моркву натріть дрібно, цибулю наріжте невеличкими кубиками. Розігрійте пательню з олією. Викладіть цибулю та обсмажте до прозорості, додайте моркву та готуйте до м’якості овочів. Закип’ятіть воду. Помийте помідори, кілька відкладіть в сторону — для прикрашання торта. Основну масу овочів занурте в окріп на 20−30 с, вийміть та зніміть з них шкірку. Наріжте помідори кружальцями. Відваріть одне яйце, почистіть та дрібно натріть. На тарілку викладіть перший кабачковий корж, смажте тоненьким шаром майонезу, викладіть трохи кабачково-морквяної засмажки та кілька кружалець помідора. Знову трохи промажте майонезом. Таким чином прокладіть усі коржі. Останній корж промажте майонезом та присипте яйцем, прикрасьте помідорами. Тортик залиште в холодильнику на пару годин.

Салат з кабачком

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт
  • Помідори черрі декілька штук
  • Рукола
  • за смаком Грецькі горіхи
  • за смаком сир пармезан
  • Майонез (або горіховий соус)
  • сіль

Приготування:

Кабачок вимити та нарізати великими кубиками. Обсмажити на сухій сковороді протягом 20 сек. Збираємо салат. Нарізати Черрі в глибоку миску, додати кабачок, трохи руколи, горіхи та шматочки пармезану. Заправити майонезом та готово. Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору