Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Надвірній судили чоловіка, який кинув в тещу телефоном та побив знайомого за вкрадені чоботи

12 червня Надвірянський районний суд виніс вирок чоловікові, який неодноразово погрожував своїй тещі, кидався в неї телефоном та побив знайомого, який продав його черевики на гуманітарному ринку.

Інформатор розповідає деталі справи.

Протягом року обвинувачений 4 рази завдавав фізичне та психологічне насильство щодо своєї тещі.

Перший випадок трапився ще у жовтні 2022 року, тоді чоловік в ході словесного конфлікту кинув мобільний телефон, який тримав в руках, в обличчя тещі, в результаті чого останній було заподіяно тілесні ушкодження у вигляді синця та садна лівої орбітальної ділянки (легкі тілесні ушкодження). За це йому присудили 850 гривень штрафу.

Наступними приводами звернутися до суду стали конфлікти 14 та 28 липня 2023 року. За висловлювання в її сторону нецензурною лайкою та погроз фізичної розправи прикарпатець отримав по 170 гривень штрафу.

Ще одна сварка відбулася 5 вересня, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи умисно почав висловлювати в сторону тещі словесні образи, погрози та нецензурну лексику, після чого повибивав вікна в житловому будинку за вказаною адресою, чим вчинив щодо неї домашнє насильство.

У суді чоловік всі ці ситуації визнав й розповів, що  він дійсно пішов до неї додому, оскільки там залишилася проживати його дружина з якою він також посварився.

Та 26 листопада 2023 року після чергового конфлікту з своєю дружиною, прикарпатець взяв сумку з своїми речами і поїхав у Надвірну, де зустрів свого знайомого, який із своїми товаришами розпивав спиртні напої. Він приєднався до них, а потім в зв’язку з тим, що не мав де переночувати, пішов з ними в покинутий будинок, де та компанія тимчасово жила.

Там вони продовжували розпивати спиртне, після чого заснули. На наступний день він виявив, що в нього вкрали чоботи. І, як виявилось, взуття вкрав його друг та продав на гуманітарному ринку.

Чоловік декілька разів вдарив останнього кулаком в ділянку голови та обличчя, чим спричинив йому легкі тілесні ушкодження.

Свою вину обвинувачений визнав й обіцяв стати на шлях виправлення.

ВИРОК

Суд призначив визнати його винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень та призначити йому покарання:

  • за ст.1261 КК України 1 (один) рік позбавлення волі;
  • за ч.1 ст.125 КК України 200 (двісті) годин громадських робіт.

Та суд вирішив ввільнити його від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Також йому заборонили перебувати в місці спільного проживання з тещею, яка постраждала від домашнього насильства та направили обвинуваченого для проходження програми для кривдників, строком на 3 місяці.

Запобіжний захід обвинуваченому до вступу вироку в законну силу не обирали.

Читайте до теми: суд Косова виніс вирок чоловіку, який без відповідної ліцензії продав фальсифікат з підробленим акцизом підприємцю з Коломиї, та той здав його поліції.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору