Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коли українці зможуть побачити Полуничний місяць?

Коли українці зможуть побачити Полуничний місяць?

Вже цього тижня можна буде побачити першу літню повню, яку в давнину індіанці Північної Америки назвали Полуничним місяцем. 

Інформатор розповість, коли можна буде помилуватись рожевим відтінком місяця.

Це надзвичайно красиве явище природи настає через день після літнього сонцестояння, адже Місяць у цей час буде дуже низько над горизонтом, що має помітний візуальний ефект. Оскільки природній супутник Землі розташований навпроти Сонця, він відображає положення Сонця на небі.

Цьогоріч, повня припадає на літнє сонцестояння, коли Сонце перебуває на найвищій точці, тому повний місяць буде найнижчим за останні роки.

Полуничним Місяцем назвали в давнину індіанці Північної Америки. Це пов’язано з сезоном збирання полуниці, що відображає час календарного місяця. Інші індіанські назви червневого повного місяця включають Місяць дозрівання ягід, Місяць зеленої кукурудзи і Гарячий місяць.

Супутник досягне фази повного місяця 22 червня о 04:08 за київським часом. Із Землі це явище буде видно приблизно за добу до і після цієї дати. Побачити дуже великий повний Місяць можна буде лише протягом кількох коротких годин – густе повітря забарвить його в жовтий або помаранчевий колір, приглушить світло і зробить схожим на помаранчеве Сонце. А наступний раз таке видовище можна буде побачити 21 липня 2024 року.

Головне зображення взято з джерела УНІАН lite.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору