Інформатор Коломия

ВЛАДА

Чи піднімуть у Коломийській громаді ціну на воду, вивезення сміття й проїзд у маршрутках

Чи піднімуть у Коломийській громаді ціну на воду, вивезення сміття й проїзд у маршрутках

Про це Інформатор запитав очільника Коломийської міської громади під час брифінгу. Богдан Станіславський підтвердив, що можна очікувати збільшення ціни на водопостачання, водовідведення та вивезення сміття. Щодо вартості проїзду в маршрутках наразі мова не йде.

Вода

Богдан Станіславський стверджує, що підняття ціни на електроенергію найбільше вплинуло на роботу комунального підприємства “Коломияводоканал”.

“Ще якби не було у нас тиску по виплатах по кредитах, ми би ще якось справилися, але в нас вже є лист від податкової про блокування усіх рахунків. Претензія станом на 1 червня була на суму 36 млн грн. Ми змогли заплатити 10 млн грн. Це два кредити по 3 млн доларів, які брали тоді, коли курс був 5 грн, потім 8 грн”.

На червневій сесії це питання ще не будуть розглядати, та голова переконаний, що “дискусія з депутатами буде”.

З цієї ситуації мер бачить два шляхи вирішення: або міська рада буде мати ресурси, щоб поповнювати статутний фонд і водоканал міг віддавати кредити.

“1 грудня буде 65 млн грн виплат тільки по кредиту”, – сказав Богдан Станіславський.

Нагадаємо Коломия взяла два кредити Світового банку на реконструкцію водопровідних мереж та абонентських підключень,а також на реконструкцію резервуарів чистої води та встановлення системи доочистки води.

Як погашатимуть ці мільйони і наскільки ж може вирости ціна на воду – наразі міський голова не готовий сказати. Очікує повернення директора КП “Коломияводоканал” з будівництва фортифікаційних споруд на Донеччині.

Сміття

Очільник Коломийської громади також стверджує, що уже є заявки на підвищення вартості від операторів з вивезення сміття. І це пов’язано зі здорожчанням вартості пального.

“На цьому засіданні виконкому, напевне, не буде піднята ціна, але наступний нам треба буде піднімати ціну за вивезення куба сміття”.

Відтак вартість послуги вивезення твердих побутових відходів може зрости з липня 2024 року. Наскільки саме – наразі ще не уточнюють.

Наостанок, теплопостачання також здорожчає, хоч це питання не стосується побутових споживачів.

Тим часом питання про підняття вартості проїзду у громадському транспорті наразі не порушують самі перевізники.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору