Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чого не вистачає Коломийській громаді на думку молоді?

Чого не вистачає Коломийські громаді на думку молоді?

Сектор питань молодіжної політики управління культури та туризму Коломийської міської ради провів соціальне опитування молоді Коломийської громади. 

Розповідає Інформатор, посилаючись на Коломия Культурна.

За час дослідження, яке тривало місяць, опитали 333 респонденти. Результати планують використати в роботі, щоб покращити молодіжну політику в громаді.

Найбільша частка опитаних віком від 14 до 17 років (67,6%), респонденти віком 18 – 20 та 26 – 30 років становлять по 11,6% від загальної кількості. З усіх хто пройшов опитування, 66% – це жінки, а 29% – чоловіки. Понад 74% опитаних проживають в м. Коломия.

Чого не вистачає молоді в нашому місті та громаді? 

63% учасників дослідження зазначили, що в громаді не вистачає місць відпочинку. 46% вказали, що потрібно більше вечірок, майже по 45% людей хотіли б більше курсів для вивчення мов та концертів або ж конкурсів.

На зображенні може бути: текст

Яку проблему у контексті молодіжної політики Коломийської громади молодь зараз помічає найбільше?

48% анкетованих вказали, що немає цікавих подій, 43% немає достатньо вільного часу, а понад 30% відмітили низький рівень інформування молоді про можливості в громаді та відсутність фінансової підтримки молодіжних ідей.

Можливо, це зображення (текст «ЯКУ ПроБЛЕМу y КОНТЕКСТΙ МОЛОДИЖНОЙ ПОЛЮТИКИ коломийськОЙ ГРОМАДИ МОЛОДЬ ЗАРАЗ ПОМИЧАЕ НАЙБЛЬШЕ? цикавих для мене подίй ·В.дсутн.сть вильного часу на громадську активнисть через навчання/роботу 48% ·Низький ривень нформування молодй про можливосй у громаи 43% Видсутнисть фίнансовой п.дтримки молодижних дей 33% В.дсутн.сть знань та навик.ву y молод. як комун.кувати ra спивпрацювати владою та потенцийними парнерами 32% Високий ривень стресу та потребау у допомоЗ. психолога 27% В.дсутнись простору для проведення дозв.лЛЯ або организацй власних подий 25% я не знаю/не розумлю що таке "молодижна политика" та яК можу бути it повноц.нНиМ суб'ктом 23% 23 инше 15% 12%»)

Які з факторів на думку молоді потребують вирішення для того, щоб було комфортно проживати в громаді?

64% відповідей вказують, що молоді потрібно більше можливостей для реалізації. Ще по 60% відповіли, що необхідне якісне дозвілля та можливість достатньо заробляти.

Можливо, це зображення (текст)

28% молоді не відчувають своєї залученості в житті громади, ще 47% не змогли дати чіткої відповіді. Однак, лише 24,6% молодих людей вважають себе включеним в життя Коломийської громади. Понад 70% не хоче брати участь у розробці та реалізації молодіжної політики.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору