Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Коломийщині чоловік викрав у знайомого шини, бо так хотів повернути борг

Обвинувачений проник на територію чужого господарства й викрав чотири колісні диски в зборі з резиною, на суді чоловік аргументував це тим, що мав домовленість з господарем щодо повернення боргу.

Більше розповідає Інформатор за матеріалами справи.

9 грудня 2023 року, близько 18:00, обвинувачений проник на територію господарства, відчинивши ворота та заїхавши автомобілем марки «Volkswagen». Далі він, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу таємно викрав  чотири колісні диски в зборі з резиною, два з яких знаходились біля літньої кухні, та два – в сараї. Загальна вартість цих предметів склала 4732 грн.

Після цього, обвинувачений викрадені колеса помістив до автомобіля  та покинув місце подій, викраденим розпорядився на власний розсуд.

В судовому засіданні чоловік свою вину у вчиненні правопорушення визнав повністю, та заявив, що мав домовленість з потерпілим, який винен йому гроші, що в якості боргу останній віддасть йому шини . Після того, як обвинувачений не зміг зним зв’язатися в телефонному режимі, він поїхав до нього додому в с. Скопівка Коломийського району, де побачив біля літньої кухні і в сараї шини та у його відсутності взяв їх, поклав в транспортний засіб та поїхав додому.

Працівники поліції вилучили шини та повернули потерпілому. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаювався, зазначив, що розуміє, що вчинив не правильно, просив його суворо не карати.

Потерпілий в судове засідання не з’явився та зазначив, що претензій до обвинуваченого він не має, викрадені шини йому повернуто.

ВИРОК

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років. Та чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Також він має сплатити процесуальні витрати в розмірі 1 514 гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору