Коломия До сайту

Понад мільйон гривень за неіснуючу посилку від залицяльника

71-річна мешканка Коломийщини переказала більше одного мільйона гривень іноземним аферистам за посилку, якої навіть не існувало. 

Розповідає Інформатор, посилаючись на поліцію області.

Протягом кількох місяців жінка листувалась із залицяльником з Англії. За легендою, іноземець відправив нібито посилку із-за кордону, де поклав велику суму коштів та цінності, однак на митниці на коштовний подарунок нібито наклали арешт. Надалі, з жителькою Прикарпаття зв’язались начебто кур’єр та співробітники митної служби та повідомили, що потрібно сплати мито та штрафні санкції.

Довірлива жінка, декількома транзакціями на рахунки шахраїв перерахувала понад 1 млн грн. У висновку, ніякої посилки вона не отримала, а залицяльник зник з мережі.

Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 190 кримінального кодексу України. Мова йде про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах.

Поліція вкотре нагадує про обережність спілкування в мережі, зокрема на сайтах знайомств.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.