Коломия До сайту

Добірка супів, які чудово смакують влітку

В найтеплішу пору року багатьом хочеться з’їсти чогось легкого, та класичні супи трохи відлякують, адже на вулиці й так дуже спекотно. Саме на цей випадок існує безліч прохолодних супів, які ви можете спробувати.

Інформатор ділиться добіркою рецептів.

Холодний суп із щавлем і фетою

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Відварити яйце. У чашу блендера налити половину кефіру, додати щавель і подрібнити. Долити решту кефір, фету, оливкову олію. І все ретельно перемішати. Посолити, поперчити. Додати лимонний сік. Очистити огірки від шкірки і нарізати кубиками. Редис промити і також нарізати кубиками. Яйце подрібнити в будь-який спосіб і додати в суп. Розлити по тарілках, додати редис, прикрасити фетою.

Болгарський суп таратор

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Огірок очистити і нарізати дрібними кубиками. Викласти в тарілку, посолити (щоби почав виділятися сік). Часник, волоські горіхи і кріп дрібно порубати, покласти до огірку. Залити кефіром (йогуртом), додати сіль, перець, олію. Якщо суп вийшов занадто густий, розвести водою до потрібної консистенції.

Холодний суп-пюре з авокадо

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Скласти всі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера. Подрібнити до однорідної консистенції. Спробувати, за бажанням додати трохи більше лимонного соку. Якщо суп занадто густий, додати ще кефіру. Подавати суп охолодженим.

Холодний кукурудзяний суп

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

У блендері подрібнити всі інгредієнти до однорідної маси. Пропустити суп через сито і охолодити. Посолити, поперчити. Розлити суп в миски, прикрасити огірками, редискою і зеленню.

Гаспачо

Інгредієнти:

1 кг помідорів;
1 великий болгарський перець;
4 середні огірки;
4 великі зубчики часнику;
2 ч. л яблучного оцту;
4 ст. оливкової олії;
сіль та мелений чорний перець;
листя базиліка.

Спосіб приготування:

Очисть огірки від шкірки, наріж кубиками. У перців видали плодоніжку і насіння, наріж шматочками. На помідорах зроби надрізи навхрест і поклади в каструлю з окропом. Витримай помідори у ній 2-3 хвилини. Потім злий окріп і залий холодною водою. Видали з помідорів шкірку і плодоніжку, а м’якуш наріж на шматочки. Огірки, перець та помідори склади в глибоку миску. Додай часник, оцет, олію, сіль та перець до смаку. Блендером подрібни до стану пюре. Постав суп у холодильник охолоджуватися мінімум на півгодини. Перед подачею на стіл збризни гаспачо оливковою олією.

Джерела: lifestyle.segodnya, vikna.tv

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com