Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Дві юні донечки-красуні залишились без батька… Історія загиблого воїна Василя Макарчука

Дві юні донечки-красуні залишились без батька... Історія загиблого воїна Василя Макарчука

18 червня через удар ворожого FPV-дрону троє захисників з Коломийщини — Василь Макарчук, Андрій Карпенюк та Віталій Черкас — загинули під час виконання бойового завдання при обороні Харківщини… Кожне зі слів у цьому повідомленні – рана у серцях усіх, хто знав цих чоловіків…

Сьогодні Коломийська та П’ядицька громади прощалася з полеглими. Зі скупих повідомлень про цю трагедію важко збагнути, скільки світла, добра і любові втратив цей світ внаслідок влучання триклятого дрона московських загарбників.

Інформатор розповість історію загиблого захисника Батьківщини Василя Макарчука.

Народився Василь Макарчук 16 листопада 1976 року в сім’ї Гелени та Василя в селі Обертин. Навчався в Коломийській школі №3, а згодом – у Вищому професійному училищі №14.

Коли майбутньому захиснику було 25, не стало його мами.

У шлюбі Василя з коханою Мар’яною в подружжя народилось дві доньки: Каріна та Софія. Дівчата завжди пам’ятатимуть свого батька добрим, порядним, сміливим та вірним своїй Україні…

Василь довгий час працював в охоронній фірмі «Щит», а згодом – в магазині «Торба». З наступом росії на суверенну Україну Василь пішов боронити Батьківщину.

Сьогодні, 24 червня 2024 року, Василя Макарчука провели в останню дорогу його дружина Мар’яна, дві ще зовсім юні донечки, батько Василь, друзі та побратими… Висловити співчуття й віддати шану захиснику зійшлися друзі, побратими, сусіди й близькі.

Відспівували Василя у катедральному соборі разом із побратимом Андрієм Карпенюком опівді 24 червня. В цей самий час П’ядицька громада прощалася із третім загиблим побратимом – Віталієм Черкасом. Сотні українців прийшли віддати шану загиблим побратимам.

24 червня кулеметника роти охорони 108 авіакомендатури Василя Макарчука поховали на Алеї Слави коломийського кладовища.

Пам’ятаймо кожного воїна, який ціною власного життя виборював нам мир, до останнього подиху змагався з ворогом, аби зберегти нашу з вами свободу. Пам’ять про них житиме вічно в наших серцях, та особливо – у серцях їхніх рідних та близьких, в спогадах побратимів, в осиротілих душах дружин і дітей…

Світла пам’ять Василю Макарчуку, Андрію Карпенюку, Віталію Черкасу – побратимам, які загинули разом з ним від ураження ворожого російського дрона при обороні Харківщини.

Плекаємо надію, що наші янголи-воїни вболівають за Україну у лавах Небесної гвардії, підтримують свої родини, своїх побратимів та близьких із засвітів…

Поділяємо ваш біль і молимось разом з вами за світлі душі наших воїнів. Вічная пам’ять оборонцям Батьківщини…

Коломия і Велика Кам'янка провела в останню дорогу загиблих захисників Василя Макарчука та Андрія Карпенюка

Нагору