Коломия До сайту

На Прикарпатті судитимуть осіб, які переправляли військовозобов’язаних закордон

Слідчі завершили розслідування щодо групи людей, які незаконно переправляли військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Судитимуть їх в Івано-Франківську. 

Повідомляє Інформатор, посилаючись на патрульних області.

Досудове розслідування встановило вину кожного з фігурантів справи щодо незаконного перетину державного кордону поза пунктами пропуску. Наприклад похід гірськими лісами або ж сплав по річці Тиса коштував таким “туристам” близько 12 тис євро.

До організованої групи входило четверо осіб, організатором був 51-річний мешканець Тисменицького району. Виконавцями були подружжя та ще одна місцева жителька. Вони знаходили клієнтів та доправляли їх в прикордонну область, а згодом допомагали нелегально виїхати з України.

Затримали спільників під час чергової спроби незаконного перетину кордону. Після чого, правоохоронці провели 18 обшуків в Івано-Франківській та Закарпатській областях. Патрульні вилучили понад 500 000 гривень у різній валюті та автомобіль «Mercedes», який спільники використовували для перевезення чоловіків.

Всім фігурантам справи оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Їм загрожує до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років. На майно підозрюваних накладено арешт.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.