Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Пенсіонерку з Косівщини, яка вирощувала мак “для кулінарії” судили за виробництво наркотиків

Пенсіонерку з Косівщини, яка вирощувала мак "для кулінарії" судили за виробництво наркотиків

20 червня суд Косова виніс вирок місцевій мешканці, яка на своїй ділянці “в кулінарних цілях” посадила й вирощувала снодійний мак. Жінка зберігала понад пів кілограма цієї речовини.

Інформатор розповідає деталі справи.

У квітні 2023 року пенсіонерка незаконно посіяла та вирощувала насіння снодійного маку на свої земельній ділянці. Після дозрівання маку, зірвала рослини для особистого використання, таким чином незаконно добула особливо небезпечний наркотичний засіб – «макову солому», обіг якого заборонений. Далі жінка перенесла рослини маку до господарської будівлі, де висушила їх і надалі нелегально зберігала.

Під час проведення санкціонованого обшуку в пенсіонерки було виявлено 187 рослин маку, що згідно з експертизою становить 569 грамів макової соломи без врахування насіння.

Як наслідок, обвинувачувану судили за ч.1 ст. 310 ККУ (Незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку), а також за ч.2 ст.309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Жінка повністю визнала свою вину у вчинених кримінальних правопорушеннях та підтвердила, що посадила та вирощувала рослини маку, насіння яких мала намір використовувати в кулінарних цілях для власних потреб.  Саме з метою дозрівання насіння маку, вона зрізала рослини маку та в подальшому їх висушувала в господарській будівлі. Чоловік обвинувачуваної підтвердив версію дружини.

ВИРОК

При визначенні міри покарання суд врахував несудимість і щирі каяття жінки, та присудив їй покарання у вигляді 1 року позбавлення волі. Та термін замінили на 1 рік іспитового строку, і стягнули судовий збір на суму 1434 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору