Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Все, що ви маєте знати про стільці: гайд для покупця

Все, що ви маєте знати про стільці: гайд для покупця

Стілець у домашньому вжитку забезпечує комфортне місце для відпочинку і спілкування з родиною, друзями та гостями. Як і інші меблі, стільці бувають різних стилів і розмірів, мають різні форми та матеріали виготовлення. Ми склали для вас короткий гайд по сучасним стільцям, які можна придбати у більшості вітчизняних інтернет-магазинів. Перш ніж ви оберете стільці для вашої оселі, давайте разом розглянемо найрізноманітніші варіанти, які існують на сучасному меблевому ринку.

Типи стільців для обідньої зони

Правильний вибір обідніх стільців – запорука приємного відпочинку, процесу вживання їжі та, що не менш важливо, стильного і елегантного інтер’єру. Меблеві виробники пропонують такі основні типи стільців для домашнього використання:

  • Традиційні обідні стільці. Це стандартний стілець зі спинкою і без підлокітників, який використовується переважно в обідній зоні. Проте, досить часто його можна побачити в тандемі з письмовим столом в кабінеті або туалетним столиком у спальні.
  • Стілець із підлокітниками. Так звані стільці-напівкрісла переважно використовується на вузьких кінцях обіднього столу, а в ансамблі зі стандартними обідніми стільцями вони додають інтер’єру обідньої зони надзвичайної вишуканості.
  • Банкетки. Варто пам’ятати, що оформлення сучасної обідньої зони не обмежується лише обідніми стільцями. Поєднуйте стільці з м’якими лавками чи банкетками – для більш комфортних і стильних варіантів сидіння.
  • Барні стільці. Передбачені спеціально для високих столів і барних стійок, барні стільці в інтернет-магазині КупиСтілець представлені в усій різноманітності стилів, розмірів і матеріалів на ваш вибір. Поряд з традиційними моделями, ми пропонуємо широкий асортимент регульованих за висотою барних стільців, які легко налаштувати під свій зріст.

Технічні вимоги до обідніх стільців

Аби використання стільця було максимально зручним, меблі мають відповідати цілому ряду вимог. Тож перед придбанням радимо перевірити стільці за кількома критеріями.

Перший пункт перевірки – це висота сидіння обіднього стільця. Стандартні розміри обіднього стільця залишають щонайменше 30 см між сидінням стільця і стільницею. Також слід враховувати висоту сидіння від підлоги для будь-якого стільця та висоту підлокітників для стільців з підлокітниками. Висота сидіння впливає на:

  • легкість засування стільця під обідній стіл;
  • комфортне сидіння за столом з достатнім простором для ніг.

Наступним пунктом є ширина стільця, яка визначає кількість стільців, які ви можете розмістити в обідній зоні. Порада для розрахунку кількості стільців: довжину столу між двома ніжками розділіть на 81 см. Також слід забезпечити достатній простір для ліктів та відстань між стільцями для зручності. Для невеликих столів і компактних обідніх зон стільці без підлокітників є найоптимальнішим варіантом.

Стандартні розміри обідніх стільців такі:

  • ширина: 43 см – 56 см;
  • глибина: 51 см – 61 см;
  • висота від підлоги до сидіння: 46 см – 58 см;
  • загальна висота: 74 см – 76 см.

Типи стільців для вітальні

Відпочити з родиною, друзями або ж здивувати гостей вишуканим комплектом стільців для вітальні – в нашому онлайн-каталозі меблів ви знайдете саме ті вироби, які дозволять продемонструвати ваше почуття стилю. В цій категорії можна виділити два основних варіанти посадкових місць для оформлення вітальні, що здатні скласти конкуренцію найкомфортабельнішому дивану:

  1. Напівкрісла – це зручні стільці збільшеного розміру в м’якій оббивці виготовляються для максимально комфортного розміщення однієї людини. Такі моделі мають високу спинку та ідеально м’які підлокітники. Ми пропонуємо вам ознайомитись із безліччю варіантів, які допоможуть втілити будь-яку вашу креативну ідею щодо оформлення інтер’єру вітальні.
  2. Акцентні стільці – це досить широка категорія стільців для вітальні, яка відзначається трендовим дизайном, оригінальним оздобленням та ефектними колірними рішеннями. Такі небанальні стільці допоможуть розставити цікаві акценти в інтер’єрі вітальні і  максимально відобразити ваше внутрішнє почуття стилю.

Типи стільців для спальні

Для спальні сучасні виробники пропонують такі різновиди стільців:

  • М’які стільці. Комфортні просторі моделі з пишним сидінням у поєднанні з м’яким пледом – що може бути краще для вечірнього тихої години для себе, щоб зануритись у цікаву книгу або просто помріяти.
  • Банкетки. Подовжені моделі для сидіння з гарною оббивкою зазвичай розташовують біля узніжжя ліжка. Попри те, що декому банкетка може видатись архаїчними меблями, багато наших покупців із задоволенням користуються цим зручним і стильним варіантом стільця.
  • Пуфи і отаманки. Попри свою просту конструкцію, низькі стільчики без спинки з м’якою оббивкою насправді вирізняються широкою функціональністю. Їх використовують не лише для сидіння, а й в ролі підставок для ніг, приліжкових або кавових столиків. Та найбільш органічний вигляд в інтер’єрі спальні має м’який пуфик у поєднанні зі стильним туалетним столиком.

Пропонуємо освіжити інтер’єр свого дому чи квартири разом з інтернет-магазином меблів КупиСтілець. Ми зібрали в каталозі найкращі стільці від перевірених виробників, які зроблять вашу домівку комфортною і сучасною.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору