Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Добірка трьох мальовничих водоспадів Косівщини

Добірка трьох мальовничих водоспадів Косівщини

Косівщина славиться своїм унікальним природним ландшафтом. Особливе місце займають мальовничі водоспади, які розташовані серед густих лісів та гірських хребтів.

Інформатор розповість про добірку неймовірно красивих водоспадів на Косівщині.

1. Шепітські Гуки (Великий і Малий) – водоспади в Покутсько-Буковинських Карпатах, утворились в місці перетину, водотоком стійких скельних порід флішового типу. Розташовані на південний захід від села Шепіт, протяжність маршруту від села становить майже 2 км. Висота водоспаду Великий Гук — 5 м, має два каскади, а Малий Гук дещо нижчий – 3,5 м. Однак, потрібно бути обачним біля цих водоспадів, адже структура скель навколо них є не надто міцна.

Фото: Капітан Дземброня

2. Сикавка та Лужківський 

Сикавка – водоспад в масиві Покутсько-Буковинських Карпат, між селами Тюдів та Великий Рожин. Розташований в підніжжі Сокільського хребта, на невеликому потічку за однойменною назвою, яка є лівою притокою Черемошу.

Одним з найвищих водоспадів на Гуцульщині є Лужківський водоспад, який теж знаходить неподалік села Великий Рожин. Його висота більш як 14 м. Потічок, який утворює водоспад, згодом впадає в річку Верхнє Середню (басейн річки Черемош).

Фото: ВелоКосів

3. Сріблясті водоспади – с. Шешори

В мальовничому гуцульському селі, яке розтяглось уздовж гірської річки Пістинь знаходяться два чарівні водоспади. Менший з них розташований за 200 м вище по течії, а більший — за 100 м нижче від моста. Висота падіння Малого водоспаду — 2 м , Великого — 5 м.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору