Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мультфільми з сенсом | Добірка для малят на літні канікули

Сучасні діти точно знають, як знайти мультики у телефоні батьків чи на своєму гаджеті. Та попри всі сучасні відео на YouTube, існують мультфільми, які несуть в собі глибокий та повчальний сенс.

Інформатор підготував добірку стрічок на літні канікули.

Балерина (2016 ‧ Дитячий/Комедія)

Події розгортаються наприкінці XIX століття. Юна французька сирота на ім’я Феліс мріє стати балериною. Коли їй вдається втекти з притулку і дістатися Парижу, дівчинка видає себе за доньку заможних аристократів, щоб вступити в балетну школу при Паризькій опері. Оскільки Феліс мало що розуміє в балеті, вона спочатку стає посміховиськом в своєму класі. Однак вона заводить дружбу з колишньою балериною, і та допомагає Феліс освоїти тонкощі мистецтва.

Балерина – приголомшливий, цілісний, сильний мультфільм. Про віру в мрію і віру в себе. Про довіру та силу. Про важливе питання – «чому ти танцюєш?» – яке може ставитися до будь-якої дії. І про те, що професіоналізм без пристрасті, без почуттів – «неживе» ремесло.

Легенди нічної варти (2010 ‧ Дитячий/Фантастика)

В центрі сюжету історія маленького совеня на ім’я Сорен, зачарованого розповідями батька про Доглядачів Га’Хуул, легендарних крилатих воїнів, які борючись за долю всіх сов, вступили в бій зі злісними совами-фашистами, що називають себе Чистими. Сорен мріє в один прекрасний день приєднатися до цих великих героїв, але його старший брат Клудд лише висміює малого. Все, чого він хоче, – це просто полювати, літати і стати улюбленцем батька. Але заздрість Клудда призводить до жахливих наслідків: обидва совенят падають з верхівки дерева, де знаходиться їхній будинок, прямо в лапи до Чистих. Тепер Сорен повинен проявити всю свою силу і хоробрість, щоб за допомогою інших молодих сов здійснити зухвалу втечу.

Красивий мультфільм про благородство. Силу і красу Свого польоту.

Диво-парк 2010

Прекрасний анімаційний фільм «Диво-парк» розповідає, як маленька дівчинка, погнавшись за красивим метеликом, опиняється в чудовому магічному парку атракціонів, знайомиться з його мешканцями – чудовими звірятами, які стають її справжніми друзями. Джун просто насолоджується кожною хвилиною, проведеною в цьому парку, настільки тут все здорово, здається, що всі її мрії втілилися в чарівну реальність. Але виявляється, що самому існуванню парку і його прекрасних мешканців загрожує небезпека, і тільки Джун здатна допомогти її подолати .

У мультфільмі багато мудрості – про мрії і силу фантазії, про тривогу і про страх, що з близьким може статися щось невиправне, про те, що ми відповідальні за те, що створюємо і ми можемо виправити дуже багато.

Спіріт: Душа прерій (2002 ‧ Дитячий/Вестерн)

Історія пригод сильного, вольового жеребця на ім’я Спіріт. Він боровся за справедливість, вірив у дружбу, був вірний своєму господареві.

Спіріт – мультик про свободу, силу і вірність. І, якщо ти вірний собі – навіть вороги схиляться в повазі. Історія про нескореного Мустанга і його друга.

Братик ведмежа (2003 ‧ Дитячий/Пригоди)

Ця історія сталася в часи льодовикового періоду, коли люди і тварини жили в залежності одне від одного. Молодий мисливець Кенаї, відправившись на полювання, вбив ведмедицю, священну тварину, тотем якої мисливець завжди носив із собою. За цей вчинок стародавні духи прогнівались на нього і в покарання перетворили на ведмедя

Братик ведмедик – один з найкрасивіших і мудрих мультфільмів. Про індіанця, який став ведмедем. І про те, як Любов зцілила його і не тільки його.

Веселі ніжки (2006 ‧ Дитячий/Комедія)

У імператорських пінгвінів Норми Джин і Мемфіса, які живуть в чудовому музичному світі, народжується пінгвін на ім’я Мамбл, який геть позбавлений слуху, але натомість він вміє хвацько танцювати чечітку.Чи зможе він знайти собі місце в цьому світі, якщо ці пінгвіни знаходять собі пару тільки завдяки своєму співу?

В зграї пінгвінів, де всі співають і шукають свою пісню серця – народжується «особливий» пінгвін. Без голосу. Але він «танцює серцем». І його танець став порятунком для всієї зграї. Зворушливий і мудрий мультфільм.

Пісня моря (2014 ‧ Дитячий/Фантастика)

Сюжет мультфільму заснований на стародавній легенді ірландських і шотландських народів. Мама маленького Бена часто співала йому чарівні пісні про народ Селкі – людей, перетворених за свої гріхи в тюленів. Після народження сестрички мама безслідно зникає, а Бен одного разу розуміє, що його глухоніма сестра Сірша – остання з роду Селкі. Разом з сестрою Бену належить відправиться в подорож, в якій їх чекають неймовірні пригоди, нові зустрічі і відкриття. Але найголовніше – пройшовши всі випробування, Бен і Сірша зустрінуться зі своєю мамою, яка живе в чарівному світі Селкі

Акварельно-тонкий мультфільм. Про силу маминої любові, про сімейні стосунки та цінності, про дружбу, підтримку та самопожертву.

Джерело: vseosvita.ua

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору