Чимало ґаздів вже встигли зібрати врожай фруктів та ягід, з яких можна зробити смачні, а головне наповнені вітамінами напої.
Інформатор ділиться добіркою рецептів смачних компотів, якими можна смакувати навіть взимку.
1.Компот з аличі та кабачків
Інгредієнти:
- 1 л жовтої аличі
- 300 грамів цурку
- 1 кабачок
Спосіб приготування:
Потрібно помити та обсушити аличу, потім покласти в сухі банки. Далі очистіть кабачки від шкірки і насіння та наріжте їх кубиками. Алича та кабачки мають заповнити більш ніж половину банки. Далі заливайте кип’яток в банку, але потрібно робити це повільно, щоб не луснула банка. Залишаємо їх на 15 хв. Після того як пройшов зазначений час, треба приготувати сироп. Злийте рідину з банки в каструлю та засипте цукром, доведіть до кипіння. Після чого, залийте сироп в банки та закрийте стерилізованими металевими кришками. Залиште повністю охолонути.
2.Компот з абрикосів
Інгредієнти:
- 1 кг абрикосів
- 200 грамів цукру
- лимонну кислоту
Спосіб приготування:
Помийте та обсушіть абрикоси. Надріжте їх уздовж, поділіть на половинки і вийміть кісточку. Далі покладіть в банку. Щоб компот вийшов солодким, потрібно приготувати сироп. Розчиніть цукор кип’ятком та доведіть до кипіння, далі повільно залийте в банки з абрикосами. Простерилізуйте 10 хв, закрутіть металевими кришками та замотайте в ковдру.
3.Компот “Полуничний мохіто”
Інгредієнти (на три банки по 1 л):
- 400 г полуниці
- 6 гілочок м’яти
- 1 лимон
- 300 г цукру
- 3 л води
Спосіб приготування:
Помийте полуницю та очистіть від гілочок. Відділіть листочки від гілочок м’яти. Лимон поріжте кружальцями приблизно однакової товщини. В кожну банку викладіть полуницю, кружальця лимона і листочки м’яти у рівній пропорції. Залийте кожну банку кип’ятком, закрутіть кришками та залиште на 30 хв. Далі переверніть банки та накрийте ковдрою чи рушником.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.