Коломия До сайту

Отинія сьогодні прощається із загиблим рік тому сержантом Тарасом Чобанюком

Прикарпатців закликають зустріти скорботний кортеж з тілом Тараса Чобанюка, який загинув унаслідок ворожого обстрілу поблизу Серебрянського лісу біля населеного пункту Діброва Луганської області.

Зустріч відбудеться 30 червня о 12:00 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку в селищі Отинія.

Сержант Тарас Олексійович Чобанюк народився 14 грудня 1973 року у селі Струпків Отинійської селищної територіальної громади.

Захищав нашу Батьківщину в складі механізованого батальйону військової частини А4667.

Загинув під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України, виявивши мужність та стійкість, залишившись вірним військовій присязі поблизу Серебрянського лісу, населеного пункту Діброва, Кремінського району, Луганської області, в результаті ворожого обстрілу 19 червня 2023 року. З того часу вважався зниклим безвісти.

“Він гідно боронив Батьківщину й віддав життя за незалежність, територіальну цілісність України, мирне та спокійне життя кожного з нас. Пам’ятаймо про це… Словами неможливо передати біль втрати, який спіткав рідних Тараса. Він був не лише чудовим батьком, чоловіком та побратимом, але й справжнім патріотом, який віддав своє життя за мир та свободу України. Вічна тобі пам’ять, наш герою!”, – йдеться у дописі Отинійської громади.

30 червня і 01 липня на території Отинійської селищної територіальної громади оголошено днями жалоби за загиблим Захисником Тарасом Чобанюком.

Про час і місце чину похорону повідомлять пізніше.

Інформатор щиро співчуває рідним, побратимам, друзям загиблого захисника України… Світла пам’ять мужньому чоловіку, який став на захист своєї Батьківщини і кожного з нас… Молимося, за душі усіх наших полеглих оборонців. Віримо в те, що справедливість і добро таки переможуть.