Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатець виклав у TikTok відео руху військової техніки: йому загрожує до 5 років ув’язнення

Прикарпатець виклав у TikTok відео руху військової техніки: йому загрожує до 5 років ув'язнення

29-річний відеоблогер з Прикарпаття зняв на відео переміщення військового ешелону та вирішив опублікувати його, щоб підняти рейтинг на своїй сторінці у Тікток.

Деталями ділиться Інформатор Коломия за даними СБУ та прокуратури області.

У червні 2024 року чоловік став очевидцем пересування військової техніки Збройних сил на відкритих залізничних платформах на теренах Франківщини, відзняв це на відео та оприлюднив його на своїй особистій сторінці у соціальному медійному застосунку “TіkTok”, аби підняти собі рейтинг.

Відтак горе-тіктокер забезпечив несанкціоноване поширення інформації, яка давала змогу ідентифікувати переміщення військового озброєння.

Того ж дня користувачі TikTok переглянули відео понад 130 тисяч разів.

Під час обшуку СБУ вилучила у чоловіка мобільний телефон та карту пам’яті з оригіналом відеозапису.

Прикарпатцю повідомили про підозру в поширенні інформації про переміщення, рух озброєння територією України, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 114-2 КК України). На нього очікує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору