Інформатор Коломия

ГРОШІ

У харчоблоках коломийських ліцеїв планують провести капітальний ремонт

Їдальні ліцею №5 та філії №6 можуть дочекатися капітального ремонту, який реалізують за допомогою державної субвенції.

Інформатор розповідає детальніше.

На брифінгу міський голова Коломиї розповів про проєкти, які створює Інститут розвитку громади. Такі ідеї заносять до системи DREAM — унікальної державної платформи, яка забезпечує єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відновлення. Зокрема, на DREAM вже зареєстровано понад 20 проєктів з Коломийської громади, серед них – капітальний ремонт харчоблоків у ліцеях міста.

 

“Станом на 19 червня Коломийська громада влила на платформу найбільше проєктів і вже, попередньо, маємо 2 кращих проєкта по капітальному ремонту харчоблоків у філії №6 та ліцеї №5. 90% коштів покриваються державою, а 10% нашого співфінансування.”, – зазначив міський голова.

dream.gov.ua

Нагадаємо, нещодавно 5 приміщень харчоблоку школи-філії №7 адміністрація Коломийського ліцею №5 виклала на аукціон з правом оренди на 2 роки. Відтак, журналістка Інформатора поцікавилася у міського голови чи готують й ці приміщення для майбутніх винаймачів та чи зросте після ремонтів ціна на оренду?

“Приміщення ж залишається наше, ми маємо право ремонтувати свої приміщення. Кошти – це державна субвенція, гріх відмовитися, коли можна цим скористатися… Якщо ми дамо вищу ціну на оренду, то підніметься ціна на харчування для учнів. Ми й так балансуємо на цій нормі, що потрібна по калоріях, щоб воно було збалансовано. Повірте, що там точно ніхто так багато не заробляє”, – відповів мер.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору