Інформатор Коломия

ВЛАДА

А безпека пішоходів?! Мешканці вул. Едельвейсів мають зауваження до капремонту дороги

А безпека пішоходів? Мешканці вул. Едельвейсів мають зауваження до капремонту дороги

Є така дивна прикмета: як тільки вирішується проблема з поганою дорогою, з’являється інша – на рівній новій дорозі водію раз у раз спокушаються розігнати своє авто, не зважаючи на пішоходів. А найбільш небезпечно це на вулицях приватного сектору, де нема тротуарів.

До редакції Інформатор Коломия звернулись мешканці вулиці Едельвейсів, аби привернути увагу міських урядників, поки ще тривають дорожні роботи.

Нині мова зайде про вул. Едельвейсів у Коломиї, де з кінця червня бригада фірми-підрядника взялася до капремонту.

Нового асфальту місцеві мешканці просили десятиліттями. Поглянути, як виглядала ця вулиця до ремонту, можна у статті Краще обійти: вулиця Пушкіна – це випробування бездоріжжям (так називалась ця вулиця до перейменування).

Аж ось 14 березня управління комунального господарства Коломийської міської ради оголосило тендер на капітальний ремонт вул. Едельвейсів. Очікувана вартість сягала понад 17 млн грн. Переможцем торгів стало ТОВ “ПБС”, запропонувавши 15,8 млн грн.

В 20-х числах червня підрядники взялися до виконання капремонту. Наразі на вулиці поклали перший шар асфальту. Але роботою задоволені не всі.

Справа в тому, що на одному відрізку (від кринички і до іржавого вказівника “Мічуринець”) йде звуження дороги. Тут ширина проїжджої частини дає можливість розминутися двом автівкам середнього розміру, проте для пішоходів у цей час з безпечних варіантів – хіба стрибати у рів.

“Нас непокоїть, що дорогу зробили значно вужчою, ніж була до ремонту. Тут невіть деякі більші машини не зможуть розминутися. Що ж робити пішоходам при цьому?”, – каже жителька вул. Едельвейсів пані Світлана.

Варто також зауважити, що це не просто дорога приватного сектору, адже цим шляхом періодично рухаються вантажні машини та інший великогабаритний транспорт.

Читайте також: Колективна відповідальність: абоненти СТ “Червона Калина Коломия” масово залишилися без електроенергії.

Звернення місцевих мешканців журналісти Інформатора Коломиї передали заступниці міського голови Зоряні Михалушко. Очікуємо, чи вдасться змінити ситуацію на користь безпеки пересування пішоходів. Слідкуйте за новинами на сайті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору