Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На премію ім. Тараса Мельничука подалось двоє поетів, але винагорода піде на інші потреби

На премію ім. Тараса Мельничука подалось двоє поетів, але винагорода піде на інші потреби

У середу, 3 липня, у коломийській ратуші засідала комісія з присудження премії ім. Тараса Мельничука. Цьогоріч серед претендентів – вчителька з Матеївців Ганна Сав’юк із дебютною збіркою поезій “Перли моєї душі” та Микола Гаєвий, який минулоріч видав збірку віршів під назвою “Журавлі над обрієм”. Проте за рішенням комісії премію цьогоріч не отримає ніхто.

Чому – розповість Інформатор.

Цього року було тільки двоє претендентів.

Збірка поезій Ганна Сав’юк “Перли моєї душі” та збірка поезій “Журавлі над обрієм” Миколи Гаєвого

Проте комісія через порушення термінів подання робіт вирішила цьогоріч не визначати переможця. Натомість 20 000 грн рекомендували направити на друк книг.

Нагадаємо, міська літературна премія ім. Тараса Мельничука присуджується щорічно окремим авторам України за високохудожні літературні твори, які видані впродовж двох попередніх років і не відзначалися іншими преміями.

Члени комісії зауважили, що премія ім. Тараса Мельничука має відповідати високому рівню поета- дисидента, в’язня радянських таборів та жертви тоталітарної системи. Цю літературну премію присуджують щорічно від 1996 року (рік по смерті Тараса Мельничука).

Саме тому в Коломиї переконані, що авторитет поета, чиїм іменем названа премії, його життя як індикатор політичної й психологічної доби, має стимулювати людей із глибоко творчими чи науково-дослідницькими якостями подавати свої нові книги на здобуття цієї престижної літературної відзнаки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору