Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Комунальник з Коломийщини незаконно напреміював себе та підлеглих на майже 300 тис грн

Головний комунальник однієї із громад Коломийщини постане перед судом за незаконне преміювання та привласнення коштів у розмірі понад 278 тисяч гривень.

Пише Інформатор Коломия за даними прокуратури області.

З’ясувалося, що протягом двох років, а саме з січня 2020 року по грудень 2021 року, директор комунального підприємства незаконно видавав накази про преміювання працівників підприємства, у тому числі й себе особисто. Бухгалтерією підприємства на підставі незаконно виданих наказів проводились відповідні нарахування та здійснювались виплати. Однак такі повноваження посадовця не передбачені ні умовами контрактів, ні статутами комунального підприємства, ні чинним законодавством.

Через це комунальне підприємству втратило понад 278 000 грн.

Відтак на майно комунальника наклали арешт на суму понад 300 тисяч гривень, щоб відшкодувати територіальній громаді завдані збитки.

За процесуального керівництва прокурорів Коломийської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного із комунальних підприємств Коломийського району за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору