Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Адвокатку, яка допомагала прикарпатцям ухилятися від мобілізації, спіймали на гарячому

Адвокатку, яка допомагала прикарпатцям ухилятися від мобілізації, спіймали на гарячому

Правоохоронці викрили львівську адвокатку, яка заробляла на ухилянтах. Жінка за гроші допомагала військовозобов’язаним чоловікам з Прикарпаття та Львівщини уникати мобілізації під різними приводами. Адвокатку затримали після того, як черговий “клієнт” передав їй 3,5 тисячі доларів.

Пише Інформатор Коломия, посилаючись на дані поліції області.

Як відомо, 54-річна адвокатка за хабар сприяла ухилянтам в оновленні військово-облікових даних та оформленні відстрочки від мобілізації. До протиправної схеми були залучені й посадовці медичних закладів, а також співробітники ТЦК та СП Львівщини.

Їхніми послугами користувалися здебільшого мешканці Івано-Франківської та Львівської областей.

Адвокатку поліцейські викрили “на гарячому”, як тільки вона отримала від чергового військовозобов’язаного клієнта 3500 доларів. Коли жінку затримували, у її сумочці виявили кошти, що в перерахунку становить майже 1,5 мільйона гривень, чорнові записи та інші речові докази, які підтверджують протиправну діяльність.

Слідчі затримали її в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Адвокатці уже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави понад 1,8 млн гривень.

Наразі слідчі встановлюють інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Процесуальне керівництво у справі здійснює Спеціалізована військова прокуратура у сфері захисту та оборони Західного регіону.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору