Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Книжкові новинки: що почитати дітям?

Літо – чудовий час для дивовижних книжкових подорожей. Яскраві та пізнавальні історії допоможуть малечі поринути у світ чарівних пригод та розвинути любов до читання. 

Інформатор розповість про найцікавіші новинки літератури для малечі.

Ми відвідали одну з книгарень нашого міста та разом продавцем-консультатом зібрали підбірку книг, які нещодавно з’явились на прилавках.

Пригоди Купера (Ірина Константюк)

У сім’ї джек-расселів поповнення, адже на світ з’явилось п’ятеро цуценят. Один із яких, найменший, і розповідає нам цю історію про своє непросте собаче життя, в якому є і миті щастя, і собачі сльози розчарування та смутку, і гіркі поразки, і найсолодші перемоги над обставинами й над собою. Якщо ви завжди мріяли знайти собі чотирилапого друга, вам неодмінно сподобаються пригоди Купера.

Ліс чудес (Пітер Холейнон)

Книга про життя тварин у Великому Лісі, де також живуть гноми, велетень Рудоборід, шість фей і три пустунчики. Всіх і не перерахувати. Здається, вони співіснують у мирі та злагоді. Але мають так багато різного, тому інколи лісові жителі роблять одне одному капості, кажуть неприємні слова, влаштовують змагання на швидкість чи уважність. Однак, дружба і добро завжди перемагають.

Великий гармидер у будинку “ВАУ!” (Андрій Кокотюха)

Магічні істоти вирішили помірятись силами між собою, але їхні світи, не витримавши того герцю, розлетілися вщент. Міфічні створіння були змушені рятуватися серед людей, і будинок «Вау!» надав прихисток уцілілим. Тепер у ньому живуть водяники та гноми, чарівниці й упирі, велетні й повітрулі. Усі вони щиро намагаються пристосуватися до нових реалій. І водночас не забувають про своє єство.

Казки-зірочки (Геннадій Меламед)

Несла колись бабуся своєму онукові казку у торбинці. Та казка розсипалась у торбині на маленькі зірочки. Коли торбинку відкрили, зірки розлетілись по всьому світу, і кожному дісталась казка-зірочка. Ці казки коротенькі, сповнені мудрості та гумору. Їх доречно читати у родинному колі, вони змушують замислитись і порадіти кожного читача. А ілюстрації Світлани Горпінченко підкреслюють легкість і чарівність кожної казки. Нехай кожен знайде свою казку-зірочку!

Фантастичне летюче бюро знахідок (Анґеліка Ністрат та Андреас Гюґінґ)

У бюро знахідок пана Ельмера є спеціальний відділ для особливо серйозних справ. Там онука пана Ельмара, Алекс, шукає загублені речі за допомогою бешкетливої кулі для ворожіння, літаючи над містом на ліжку-ракеті!

Антон натрапляє на бюро знахідок у пошуках свого зниклого песика Кудлика. Разом з Алекс йому вдається врятувати чотирилапого друга, а також показати, що він має неабиякий талант спецагента з розшуку втрачених речей. Тож одного вечора за Антоновим вікном знову з’являється ліжко-ракета, бо Алекс потребує допомоги із завданням: кудись загубилися всі привиди з парку атракціонів.

Пригоди коника Лесика (Ганна Макуліна)

На Кониковій галявині багато музикантів, але не всі вміють добре грати. Коник Лесик мріє стати частиною відомого оркестру, але його не приймають. Засмучений Лесько вирушає на пошуки чарівної скрипки, впевнений, що саме вона допоможе йому здійснити мрію. Чи знайде наш маленький герой новий інструмент і чи справа дійсно у скрипці — дізнається юний читач на сторінках цієї книги. Ви також познайомитесь з різноманітними комахами та трохи зарозумілим павуком, лікуватиме горобчика разом із героями та допомагатиме равлику повірити у власні сили.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору