Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

В Отинійській громаді провели футбольний матч памʼяті Героя-земляка Петра Соботника

В Отинійській громаді провели футбольний матч памʼяті Героя-земляка Петра Соботника

В Угорниках Отинійської ТГ зіграли футбольний матч пам’яті, присвячений Герою-земляку Петру Соботнику, який загинув у бою із загарбниками в червні минулого року.

Пише Інформатор, посилаючись на сторінку Отинійської селищної громади.

Петро Соботник із Угорників був багаторічним гравцем місцевої футбольної команди. 9 червня минули перші роковини із часу трагічної загибелі захисника на фронті.

Щоб вшанувати пам’ять Героя, у неділю на центральному стадіоні в Угорниках у памʼятному поєдинку зійшлись футбольні команди села Угорники та селища Отинія, учасники яких були добрими друзями та приятелями Петра.

“Світлий спoмин прo мужнього oбoрoнця укрaїнської землі, Петра, нaзaвжди зaлишиться у нaших серцях!
Згадаймо воїна Петра добрим словом та тихою молитвою”, – закликають у громаді.

  

Коротка історія життя загиблого Героя

Петро Соботник народився 27 грудня 1987 року в селі Угорники. Тут виростав та навчався в школі. З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України навіть не задумуючись став до лав ЗСУ, змінив життя зі звичного, мирного на тривожне, сповнене небезпек, воєнне…

Був водієм-стрільцем відділення снайперів взводу снайперів 47-ої окремої штурмової бригади “Магура”.  Герой загинув 9 червня 2023 року під час ведення бойових дій в Пологівському районі Запорізької області внаслідок підриву на міні.

У захисника залишились мама, батько та дві сестри.

Вічна та світла пам’ять…

Нагору