Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Воїну з Верховинщини Петру Федорчуку посмертно присвоєно звання Герой України

Воїну з Верховинщини Петру Федорчуку посмертно присвоєно звання Герой України

Петра Федорчука із Зеленської громади, що на Верховинщині, пам’ятаються як гарного сина своїх батьків, доброго друга, справжнього патріота і відважного воїна. Він загинув за волю України і за кожного із нас. Президент України присвоїв захиснику звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” посмертно.

Передає Інформатор, посилаючись на допис Зеленської сільської ради.

Петро Федорчук народився у Верховині. Потім з батьками переїхав у село Явірник, де закінчив Зеленську школу. Коли Петро призвався до лав Збройних сил України, боронив рідну землю в зоні проведення АТО/ООС, а потім під час повномасштабного збройного вторгнення росії. Захисник воював шість років. Молодший сержант Петро Федорчук захищав Батьківщину у складі 36-ї окремої бригади морської піхоти.

У квітні 2022 року згідно Указу Президента України Володимира Зеленського його було нагороджено орденом  “За мужність” ІІІ ступеня.

Оборонець майже рік вважали зниклим безвісти. Наприкінці травня 2023 року підтвердилася інформація про загибель молодого воїна. Йому було лише 26 років…

Указом Президента України №454/2024 від 5.07.2024 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Федорчуку Петру Юрійовичу – молодшому сержанту (посмертно).

Його відвага і боротьба за нашу свободу є прикладом для всіх українців.

“Пишаємося безсмертним подвигом нашого Героя, про який нагадуватиме орден «Золота Зірка», як символ нерозривного зв’язку поколінь великого українського народу. Цей орден Петро Федорчук заслужено отримав як нащадок відважного роду!” – пишуть у громаді.

Світла пам’ять Герою України…

Нагору