Інформатор Коломия

ВЛАДА

Ціна на воду в Коломиї здорожчає вдвічі або на третину | ВІДЕО

З 1 січня 2025 року в Коломиї суттєво зросте ціна на послугу з водопостачання та водовідведення. Про підвищення тарифів удвічі або на третину сьогодні на брифінгу повідомив керівник КП “Коломияводоканал” Славомир Зумер.

Інформатор Коломия розповідає детальніше.

Останній тариф на воду був затверджений ще у березні 2021 року, зараз він становить 38,25 грн. Та Славомир Мирославович зазначив, що з того часу зросли всі витратні складові діючої ціни.

“Усі розуміємо, що за цей період у нашій державі багато що змінилося. Зараз війна і всі ціни пішли догори, тому ми змушені повернутися до питання затвердження нових тарифів…Зросли всі витратні складові нашого діючого тарифу: електроенергія, знезаражуюча речовина, заробітня плата, паливо-мастильні матеріали, а також екологічний та земельний податки”, – зазначив він.

Крім того, КП “Коломияводоканал” має два кредитні зобов’язання перед Світовим банком. Тому, зважаючи на ці фактори, була проведена робота з перерахування тарифу, який склав 72,64 гривні (зростання приблизно на 90%).

Для коломиян ж зараз розглядається два варінти оплати цієї послуги:

Перший – повністю враховує погашення кридитних зобов’язань, тоді мешканці платитимуть понад 72 гривні за куб води.

Інший варіант, без обслуговування кредиту, складає 51,34 копійки (зростання на 34%). В цьому випадку різницю між діючим тарифом (72,64 грн) та фактичним платежем сплачуватиме міська рада з бюджетних коштів.

За підрахунками, якщо депутати підтримають другу пропозицію, то за 2025 рік міський бюджет візьме на себе зобов’язання в 30,9 млн гривень.

Також КП “Коломияводоканал” підвело підсумки на скільки ж зросте “чек” для коломиян за водопостачання та водовідведення. В сім’ї з 4 осіб, де середнє споживання становить 13,3м³ на місяць, оплата при тарифі в понад 72 грн збільшиться на 455 грн на місяць, а при 51,34 грн на 174 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору