Коломия До сайту

Мешканець Прикарпаття погодився “зливати” ворогу стратегічні об’єкти. Він проведе у в’язниці 7 років

Нещодавно суд виніс вирок мешканцю Івано-Франківська – учаснику міжрегіональної агентурної мережі фсб рф, який погодився зливати ворогу інформацію про стратегічні об’єкти на Прикарпатті.

Повідомляє Інформатор Коломия з посиланням на СБУ.

Чоловіка затримали на згоді «зливати» ворогу стратегічні об’єкти на Івано-Франківщині, пропозицію він отримав від куратора з керівника мережі з Одеси на псевдо «Професор».

Під час спецоперації в серпні 2022 року СБУ провела одночасне затримання «Професора» в Одесі та агента в Івано-Франківську. Суд підтвердив висновки слідчих СБУ про те, що прикарпатець встановив зв’язок з представником російської спецслужби через месенджер та погодився співпрацювати на шкоду Україні.

Від співробітника фсб мешканець Івано-Франківська отримав доручення зібрати дані щодо:

Однак завдяки СБУ агента затримали до того, як він встиг передати важливу інформацію ворогу. Його засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше засудили «Професора». Він вже відбуває 15 років ув’язнення.

Досудове розслідування здійснювала СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com