Інформатор Коломия

ВЛАДА

В школу – восени чи влітку? Коли планують розпочинати навчальний процес у Коломийській громаді

В школу - восени чи влітку? Коли планують розпочинати навчальний процес у Коломийській громаді

Через невизначеність із роботою енергосистеми осінньо-зимовий період деякі громади в Україні розпочнуть навчальний рік у серпні. До прикладу, як у сусідніх Чернівцях чи у Львові.

Чи варто зараз коломийським школярам і їхнім батькам готуватись до початку навчального року влітку? Розповість Інформатор.

“На період військового стану це може змінити тільки постанова Кабінету Міністрів. На даний час такої постанови про перенесення навчального року офіційної немає” – каже начальниця управління освіти Коломийської міської ради Марія Козловська про перенесення початку навчального року.

Очільник громади переконує, що ініціювати такі зміни у ратуші не готові. Ба більше – самі школи проти.

“Я думаю, що ми знаходимося в нормальній ситуації, що в нас є укриття… – переконує Богдан Станіславський. І додає, що у спеку навчання якісним не буде. – То буде не робота. Тому що, бачите, яка жара. Є спротив як від батьків, так і від дітей, і від вчителів. Якщо би було їхнє бажання, сказали “Давайте працюємо”, то, будь ласка – йдіть”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору