Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Бажання отримати грошову допомогу обернулося для мешканки Коломийщини втратою заощаджень

Неодноразово в соціальних мережах та месенджерах українці потрапляли на шахрайську схему з нібито виплати грошової допомоги. Так сталося і з 37-річною жінкою зі Снятинщини.

Як аферисти виманили гроші – пише Інформатор, посилаючись на поліцію області.

В пастку шахраїв потрапила 37-річна мешканка Снятинської територіальної громади. В одній із груп у месенджері Viber, вона натрапила на повідомлення про єДопомогу.

Аби отримати виплату понад 5 тисяч гривень, жінка перейшла за посиланням, ввела свої персональні та банківські дані. Однак замість зарахування коштів, відбулося їх списання. З рахунку аферисти зняли 32 000 гривень.

Поліцейські нагадали заявниці про небезпечні фішингові посилання та розповсюджені шахрайські схеми. Слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують, повідомлення в соціальних мережах та месенджерах про можливість отримати грошову допомогу – поширена шахрайська пастка! А під привабливою виплатою маскується фішингове посилання.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору