Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Місце у тіні: де сховатися від спеки у Коломиї

Місце у тіні: де сховатися від спеки у Коломиї

Коли стовпчик термометра у Писанковій перевалює за +30°С, місцевий люд одразу ж згадує, що дерева – велика розкіш. Тоді наша славна стометрівка стає менш популярною, тим часом у зелених зонах не бракує ні мам з дітками, ні підлітків з їхніми гучними розмовами, ні людей поважного віку.

Куди податися у Коломиї у пошуках живильної прохолоди – підказує Інформатор Коломия.

Міський парк імені Кирила Трильовського

Одним із найпопулярнішим місць для прогулянки для коломиян влітку є міський парк ім. Трильовського. Тут зелено, прохолодно, а ще є на що споглядати. Птахи, білки, їжаки… Дика природа в історичному середмісті – велика розкіш. Деякі дослідники історії Коломиї стверджують, що цей парк – насправді частина давнього лісу.

Парк імені Тараса Шевченка

Трішки далі від центральної частини міста, неподалік самісінької річки Прут, знаходить ще один великий коломийський парк – ім. Шевченка. Тут менш людно, тому є можливість побути наодинці серед дерев, співу пташок та власних думок. Зовсім поруч – Шевченківське озеро, де також можна прогулятися та подихати свіжим повітрям.

Міське озеро імені Юрія Руфа

Довкола міського озера ім. Руфа по вул. Тарабалки у Коломиї ціле літо буяє зелень. Щодня тут можна зустріти десятки коломиян, які вийшли на прогулянку навколо водойми, щоб помилуватися лебедями, качками та голубами. Є на озері кілька місць, де можна сховатися від палючого сонця. Затінок ви точно знайдете у міському студентському парку, що зі сторони вул. Петлюри або на острівці посеред озера.

Як виглядають вуличні тренажери на озері: фотофакт

Студентський сквер на стометрівці

У самісінькому центрі Коломиї сьогодні залишилося дуже мало місць, щоб сховатися від пекельного сонця. Але на головній пішохідній вулиці міста знайти порятунок від спеки можна в студентському сквері позаду пам’ятника Івану Франку.

Скверик позаду музею Писанки

Невеличка зелена зона в середмісті Коломиї є також позаду Музею писанкового розпису. Скверик хоч і невеликий за розміром, але затінок тут тримається весь день.

Сквер в районі залізничного вокзалу

Коломияни можуть насолодитися прохолодою в скверику, що наприкінці вулиці Січових Стрільців. Тут, в тіні дерев, полюбляють відпочивати мешканці сусідніх мікрорайонів. Сквер облагороджений та доглянутий, є чимало лавочок та урн для сміття.

Нагадуємо, спека в Україні триватиме ще щонайменше 2 тижні – метеорологиня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору