Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

росіяни поширюють пропаганду про “єдиний народ” вустами коломиянина: відео з військовополоненим

Наприкінці червня ворожі Telegram-канали поширили відеоінтерв’ю з українським військовослужбовцем, який, за його словами, добровільно здався у полон. Як зазначає бранець, він родом з Коломиї, служити в ЗСУ не хотів, адже його тато – росіянин.

Власні джерела у правоохоронних органах підтвердили Інформатору, що 41-річний Ігор дійсно мешкав у Коломиї. Й далі ми розповімо вам, про що ж він спілкувався з окупантом у цьому відео.

Звертаємо увагу, військовослужбовець перебуває у російському полоні й хоч він запевняє, що здався сам, й досить спокійний у своїй розмові, ми не можемо бути впевненими, що відео було знято на добровільній основі.

Запис, про який йтиме мова, можна переглянути тут:

У інтерв’ю коломиянин розповідає, що в ЗСУ потрапив після того, як його зупинили представники ТЦК. Підготовку Ігор проходив у Рівному, а потім у Великобританії.

Він стверджує, що одразу знав, що буде тікати, каже, що на момент запису відео, перебував у полоні другу добу.

“Кинув свій автомат, магазини, щоб не було навіть натяку на агресію. Взяв рюкзак і побіг по окопах, а потім побіг по полю, посадці, залізнодорожньою гілкою до російських позицій, де мене зустрів дрон (ред.)”.

Повернутися назад, в Україну, полонений бажання не виявив.

“Я до вас прийшов і я спокійний за своє житття. Я не хочу, щоб ви мене повертали назад. Я дуже люблю Україну, я прожив там усе своє життя, у мене там рідні, своя справа. Але я не хочу туди повертатися…”

Ігор впевнений, що він не зрадник, бо покійний батько в нього росіянин, а народжений він ще у срср.

Зазначимо, під час свого спічу російською мовою Ігор неодноразово забував слова й переходив на, ймовірно, більш звичну йому українську. А також розповідав, що відчуття того, що російська мова – це не правильно в Україні з’явилося у 2014 року (тобто після початку збройної агресії росії проти України та анексії Криму (ред.)), а потреба бути “правильним українцем” стала актуальною у 2022 році (з початком повномасштабної війни (ред.)).

Загалом, протягом відео з уст коломиянина звучить безліч наративів, які росія вже десятиліттями використовує для дискредитації української армії. Переповідати їх усіх ми не будемо, а лише зазначимо, що ворог активно використовує всі можливі методи для поширення своєї пропаганди і цього разу цим інструментом став військовополонений з Коломиї.

Не забувайте, росія – країна гній і кожен крок її існування побудований на брехні.

Нагадаємо, підтримати українську армію й допомогти хлопцям ефективніше знищувати ворога ви можете ТУТ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору