Інформатор Коломия

ВЛАДА

59 млн на асфальтування промзони в Коломиї: у ратуші пояснили, скільки витратять на капремонт цієї дороги у 2024 році

59 млн на асфальтування промзони в Коломиї: у ратуші пояснили, скільки витратять на капремонт цієї дороги у 2024 році

Управління комунального господарства готове  витратити 59 млн грн на асфальтування вул. Ніньовського (колишня вул. Шарлая). І це при тому, що у 2022 році на ремонт цієї дороги вже витратили майже 9 млн грн. Головний комунальник від запитань утік, проте у ратуші таки знайшлась відповідальна особа, готова прокоментувати цей тендер.

Інформатор ділиться важливим.

Яку саме ділянку вулиці Ніньвоського планують капітально відремонтувати у Коломиї? Яка доцільність?

На такі просте запитання у начальника управління комунального господарства Андрія Радовця відповіді не знайшлось, посилаючись на справи – покинув робоче місце і поїхав.

Проте профільна заступниця міського голови Зоряна Михалушко погодилась підготувати інформацію стосовно цього капремонту. Виявилось, очікувана вартість у 59 млн грн таки передбачає капітальний ремонт цією вулиці, та відремонтована у 2022 році ділянка уже врахована. Цьогоріч роботи охоплять тільки частину дороги:

“Оскільки проєктна та кошторисна документація виготовлена на всю довжину вул Ніньовського, то відповідно до цих документів було оголошено публічну закупівлю, — пояснює Зоряна Михалушко. — Тому загальна вартість така висока. Ця документація включає ті ділянки вулиці, що були відремонтовані в минулі роки. Але вони знову ремонтуватись не будуть. Ремонтуватись буде початок вул Ніньовського, де покриття складається з бетонних плит, які знаходяться в аварійному стані”.

Також заступниця міського голови зазначає, що попередньо загальний обсяг робіт по цій ділянці складає близько 3 млн грн.

“Наголошуємо, що в 2024 р планується виконати ремонт саме цього відрізку дороги, — наполягає Зоряна Михалушко. —  А загальна вартість закупівлі така велика виключно через те, що так виготовлена документація”.

У чому ж полягає необхідність капітально ремонтувати вул. Ніньовського?

“Необхідність ремонту цієї ділянки вулиці Ніньовського полягає у зверненні підприємств та підприємців громади, які здійснюють там діяльність. Завдяки їхнім податкам наповнюється бюджет громади та держави в цілому”, — переконує Заступниця міського голови Коломийської громади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору