Коломия До сайту

Рух заборонено: тимчасово не можна мандрувати 27 маршрутами в горах Прикарпаття

На території Зеленської та Білоберізької громад ввели тимчасові обмеження на перебування у прикордонній зоні та мандрівки 27-ма популярними туристичними маршрутами. Це стосується гори Смотрич, Вухатий Камінь, Піп Іван, Бребенескул, Пожежевська, Кострич, Туркул, Явірник, а також Кривопільського перевалу та ін.

Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби України, передає Інформатор із посиланням на Суспільне.

Тимчасові обмеження запроваджені вздовж державного кордону в межах Зеленської та Білоберізької громад Верховинського району.

В горах Франківщини обмежили відвідування таких туристичних маршрутів:

За словами помічника керівника Чернівецького прикордонного загону Ігоря Заруднєва, заборона перебувати на цих територіях без письмового дозволу стосується всіх туристів, а не лише військовозобов’язаних.

“Це заборонено не нами, а постановою Кабміну 1147. Нею визначено, що перебувати у прикордонній смузі можна тільки з письмового дозволу начальника прикордонного загону, на ділянці якого ви плануєте бути. У постанові Кабміну пише: “Усі громадяни”. Незалежно від статі й віку. Це не нове, просто командир своїм наказом пояснює людям, де саме це працює. Бо кожен громадянин чомусь не хоче відмірювати 5 кілометрів від державного кордону, щоб самому розуміти, де йому треба дозвіл, а де не треба”, — заявив Заруднєв.

На територіях цих гірських громад заборонили:

Заруднєв додав, якщо виявлять туристів без дозволу, їх можуть притягнути до адміністративної відповідальності. Щоб отримати документ відвідувати прикордонну смугу на Івано-Франківщині, потрібно звернутися до начальника Чернівецького прикордонного загону.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com