Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ботанічний заказник площею 35 га на Коломийщині намагається захистити прокуратура

Ботанічний заказник площею 35 га на Коломийщині намагається захистити прокуратура

На Коломийщині місцева влада 46 років не може обгородити об’єкт природно-заповідного фонду, а саме ботанічний заказник площею 35 гектарів. Коломийські прокурори звернулись до суду та вимагають забезпечити належне збереження природно-заповідного фонду. 

Детальніше розповідає Інформатор Коломия за даними прокуратури.

Йдеться про ботанічний заказник місцевого значення “Хомів”, що у Заболотівській громаді.

Рішенням Івано-Франківського облвиконкому від 19.07.1988 року земельну ділянку оголошено ботанічним заказником місцевого значення «Хомів». Однак, до сьогодні орган місцевого самоврядування не вжив заходів щодо винесення меж заказника та закріплення їх в натурі (на місцевості), відповідно дана земельна ділянка не внесена до Державного земельного кадастру.

Відтак існує ймовірність використання її не за цільовим призначенням.

Коломийською окружною прокуратурою заявлено позов в інтересах держави до Івано-Франківського окружного адміністративного суду про визнання протиправною бездіяльності органу місцевого самоврядування та зобов’язання забезпечити організацію проведення робіт із винесення меж в натурі (на місцевості) природно-заповідного фонду – ботанічного заказника місцевого значення площею 35 га.

Наразі відкрито провадження у справі та призначено до розгляду.

Головне фото ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору