Коломия До сайту

Ботанічний заказник площею 35 га на Коломийщині намагається захистити прокуратура

На Коломийщині місцева влада 46 років не може обгородити об’єкт природно-заповідного фонду, а саме ботанічний заказник площею 35 гектарів. Коломийські прокурори звернулись до суду та вимагають забезпечити належне збереження природно-заповідного фонду. 

Детальніше розповідає Інформатор Коломия за даними прокуратури.

Йдеться про ботанічний заказник місцевого значення “Хомів”, що у Заболотівській громаді.

Рішенням Івано-Франківського облвиконкому від 19.07.1988 року земельну ділянку оголошено ботанічним заказником місцевого значення «Хомів». Однак, до сьогодні орган місцевого самоврядування не вжив заходів щодо винесення меж заказника та закріплення їх в натурі (на місцевості), відповідно дана земельна ділянка не внесена до Державного земельного кадастру.

Відтак існує ймовірність використання її не за цільовим призначенням.

Коломийською окружною прокуратурою заявлено позов в інтересах держави до Івано-Франківського окружного адміністративного суду про визнання протиправною бездіяльності органу місцевого самоврядування та зобов’язання забезпечити організацію проведення робіт із винесення меж в натурі (на місцевості) природно-заповідного фонду – ботанічного заказника місцевого значення площею 35 га.

Наразі відкрито провадження у справі та призначено до розгляду.

Головне фото ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.