Під час спеки інколи зовсім немає сил довго готувати страви. У цьому випадку чудовою альтернативою стануть легкі закуски.
Інформатор ділиться рецептами.
Рулетики з баклажан з чорносливом та горіхами
Інгредієнти:
- 450-500 г (2 штуки) баклажан
- 4 ст. л. олії для смаження
- 250 г чорносливу
- 50 г горіхів на ваш смак
- ½ ст. л рослинної олії
Приготування:
2 баклажани добре помийте, висушіть рушником та наріжте на тонкі повздовжні скибки. У вас вийде приблизно 15-19 таких скибок. На сковорідку вилийте 2 ст. л. олії, розігрійте та обсмажте баклажани з обох боків до золотавого кольору. Готові скибки викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Долийте на сковорідку ще олії та обсмажте решту баклажанів. Для начинки: 250 г чорносливу поріжте, горіхи подрібніть. Горіхи, чорнослив та ½ ст. л. рослинної олії добре перемішайте. На кожну скибку баклажана викладіть приблизно 1 ст. л. начинки та закрутіть. Старайтеся викладати начинку ближче до краю скибки, так сформувати рулетик буде простіше.
Брускета з грушею та сиром
Інгредієнти:
- 1 груша
- 2 ст.л. цукру
- 2 гілочки чебрецю
- 20 г вершкового масла
- 150 г сиру
- 5 шматочків багета
Приготування:
На сухій пательні обсмажте 5 шматочків багета. Потім у розігріту сковорідку насипте 2 ст.л. цукру, зменште вогонь до середнього та зачекайте, доки він розтане. Розріжте грушу навпіл, приберіть серединку та наріжте на слайси товщиною до 0,5 см. Коли цукор розтане викладіть на сковорідку грушу, 20 г вершкового масла та 2 гілочки чебрецю. Смажте 4-5 хвилин, ніжно помішуючи, щоб груша не пошкодилася. 150 г сиру наріжте спершу на слайси товщиною 0,5 см, а далі навпіл на трикутнички. На брускети викладайте сир, шматочок груші, знову сир і знову грушу, наче їжачком.
Закуска з перцю та бринзи
Ігредієнти:
- 3 солодких перці
- 150 г бринзи
- зелень петрушки, кропу або кінзи до смаку
- 2 ст. л. соняшникової олії
- сіль та перець до смаку
Приготування:
Помийте 3 солодкі перці, викладіть на решітку гриля та запечіть до м’якості та появи обпалин. Якщо запікатимете перці в духовці, розігрійте її до 200 градусів і готуйте 30 хвилин. Зелень петрушки, кропу та кінзи дрібно посічіть та прикрасьте нею перець з бринзою. Перед подачею заправте страву 2 ст.л. олії, притрусіть сіллю та перцем.Дайте перцям охолонути та наріжте смужками або будь-якими іншими шматками за своїм бажанням. Викладіть перець в тарілку та додайте 150 г бринзи.
Лаваш із фетою та зеленню
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 лист.
- Сир фета-400
- Сметана – 3 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Зелень (кріп, петрушка, кінза).
- Сіль та перець за смаком.
Приготування:
Дрібно нарубати часник, подрібнити зелень. Фету розім’яти у мисці виделкою. Додати сметану та перемішати до однорідної маси. Додати в неї зелень та часник. Покласти сирну масу із зеленню на лаваш та загорнути рулетом. Легка закуска сирна готова!
Соковиті рулетики з цукіні
Інгредієнти:
- 2 цукіні
- 250 г крем-сиру
- 1 зубчик часнику
- кріп та петрушка до смаку
- дрібка солі
- оливкова олія для смаження
Приготування:
Візьміть 2 середні цукіні, ретельно помий, відріж хвостик. Якщо цей овоч молодий — шкірку можна не зрізати. Далі нарізаємо на тонкі слайси 3-4 мм та викладаємо майбутні рулетики на паперовий рушник. Присипаємо трохи сіллю і залишаєм на 10 хвилин. Тепер обсмажте на оливковій олії слайси до легкої скоринки. Змішайте крем-сир з петрушкою та кропом. Додайте порізаний часник. Тепер викладаймо на край слайсу вершкову суміш та згортаємо у рулетик. В середину можна покласти по шматочку копченого лосося.
Джерело: Клопотенко, Уніан, Philadephia
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com