Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи безпечно дітворі плюскатися у фонтанах Коломиї

Чи безпечно дітворі плюскатися у сухому фонтані Коломиї

Дітям, а особливо в таку спеку, вода – то перший друг. Саме тому від Великодня на площі перед Музеєм писанкового розпису завжди зустрінете веселий гурт дітей. Хтось до струменю води тільки пальчик тягне, а хтось гасає сухим фонтаном мокрий з голови до п’ят. Тим часом біля Водограю любові маленьких українців значно поменшало. 

Інформатор розпитав у директора коломийського водоканалу, наскільки безпечною є вода коломийських фонтанів для делікатної дитячої шкіри і як загалом працює система водограїв міста.

У Коломиї є три фонтани. Два з них – міські, а один менший встановлений біля ринкової брами вглибині алеї сакур (стик пл. Відродження і проспекту Чорновола). Він знаходиться якраз посередині маршруту від Водограю Любові (пл. Шевченка) і новим фонтаном перед Музеєм писанкового розпису.

Це цікаво: Фонтани, від яких і сліду не лишилось | Захоплюючі історичні фото Коломиї з різних епох

Великі фонтани обслуговує КП “Коломияводоканал”. Директор підприємства Славомир Зумер каже, що в обох випадках знезараження води здійснюється за допомогою гіпохлориту (неактивний хлор). Це та сама сполука, якою очищують воду, що тече у кранах коломиян. Та й вода та сама. Проте для системи фонтанів відсоток рідини для очищення вищий.

Крім того на кожному з циклів вода проходить крізь фільтри.

До теми: Місце у тіні: де сховатися від спеки у Коломиї

У новому фонтані система сама регулює також і рівень води у ємності (вона під фонтаном). А от у Водограю Любові – не завжди: за сильних вітрів, коли воду виносить з чаші назовні, фахівцям водоканалу доводиться самим докачувати воду в систему.

Відтак на водоканалі ствердно заявляють, що вода у обох фонтанах безпечна для шкіри дітей і дорослих. Проте пити її не варто.

Бережіть себе у ці дні, не забувайте більше пити простої води й пам’ятати про ризики теплового чи сонячного ударів. Що це таке і як надати першу допомогу – читайте у статті ТУТ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору