Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Воїн 10-ї ОГШБр “Едельвейс” Іван Чорний отримав звання Героя України

Воїн 10-ї ОГШБр "Едельвейс" Іван Чорний отримав звання Героя України

Старшому солдату 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” Івану Чорному присвоєно звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”. Президент України Володимир Зеленський особисто вручив нагороду захиснику.

Пише Інформатор Коломия, посилаючись на повідомлення “десятки”.

Указ про присвоєння звання Герой України Івану Чорному Президента України підписав 28 червня 2024 року, а вручення відбулося 15 липня з нагоди Дня Української Державності та Дня хрещення Київської Русі.

25-річний воїн Іван Чорний родом із Полтавщини. Як відомо, у жовтні 2023 року старший солдат Іван Чорний, на той час військовослужбовець 116 окремої бригади територіальної оборони, самостійно прийняв бій проти чотирьох російських загарбників, які десантувалися з БМП. Озброєний автоматом і гранатою, самостійно придушив вогневий спротив та знищив усю десантну групу.
Пізніше захопив та зайняв ворожі укріплення і знищив пʼятьох російських окупантів – трьох у стрілецькому бою та двох у земляному укритті.

За ці геройські вчинки військокослужбовець удостоївся державної нагороди – найвищого ступеня відзнаки в Україні, звання Герой України з врученням ордену “Золота зірка”.

Дякуємо кожному військовому, які стоять на обороні нашої держави!

Головне фото з особистого архіву Івана Чорного

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору