Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

За три зрубані бука мешканця Яблуниці оштрафували на чималу суму

У Яремче судили чоловіка, який на території природно-заповідного фонду незаконно зрубав три дерева породи бук. Збитки оцінили в 7,5 тисяч гривень. Але штраф чоловік має заплатити значно більший.

Деталями ділиться Інформатор Коломия.

Як йдеться в матеріалах справи, уродженець с. Яблуниця без спеціального дозволу 20 вересня 2023 року близько 13:00 вчинив незаконну порубку трьох дерев породи “бук” загальною кубомасою 0,204 м³ на території природно-заповідного фонду, а саме у лісовому масиві Яблуницького природоохоронного науково-дослідного відділення Карпатського національного природного парку.

Внаслідок незаконної порубки дерев чоловік спричинив істотну шкоду довкіллю та нацпарку і завдав збитків на загальну суму 7 501 гривень.

У суді чоловік визнав вину повністю, щиро розкаявся, підтвердив обставини вчинення ним злочину. Просив суворо його не карати.

Представниця нацпарку пояснила, що обвинувачений повністю відшкодував завдані збитки Парку. Парк до нього не має жодних матеріальних чи моральних претензій.

Яремчанський міський суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.246КК України, та призначити йому штраф в розмірі 25 500 гривень. Також суд стягнути з чоловіка на користь держави витрати на проведення судової екологічної експертизи у розмірі 1912 гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору