Інформатор Коломия

ГРОШІ

Завдав збитків на 2 млн грн: полковника на Прикарпатті звинувачують у недбалості

Завдав збитків на 2 млн грн: полковника на Прикарпатті звинувачують у недбалості

За даними слідства, 43-річний полковник не перевірив середньоринкову ціну на газ й уклав договір. Збитки Україні оцінюють у 2 млн грн. 

Повідомляє Інформатор за даними  Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

На Прикарпатті підозрюють начальника районної квартирно-експлуатаційної частини у службовій недбалості.

Йдеться про 43-річного полковника, який у 2018 році не перевірив середньоринкову ціну газ та уклав договір із підприємством-переможцем тендерних торгів про постачання 1900 тис м³ природного газу для потреб військової частини.

Надалі підозрюваний підписав ще дев’ять нікчемних додаткових угод, які значно перевищили початкову договірну вартість газу.

Як наслідок – через безпідставно та незаконно збільшено ціну на придбані енергоносії, держбюджету завдано збитків на майже 2 мільйони гривень.

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону йому повідомлено про підозру за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо обрання військовому запобіжного заходу, вживаються заходи для відшкодування завданих державі збитків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Івано-Франківській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору