Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті голова “міграційки” в Івано-Франківській області Сергій Саїв напав на журналістів

Голова Держміграційної служби в Івано-Франківській області Сергій Саїв кинувся на журналістів “СтопКору” під час того, як вони проводили зйомки розслідування, яке стосувалося його статків.

Повідомляє Інформатор Коломия з посиланням на “СтопКор”.

Як повідомляє видання, журналісти прибули на Івано-Франківщину, аби розпитати Саїва про його задекларовані статки та бізнес-зв’язки. Конфлікт відбувся у ресторані “Рулька”, який скоріше за все, належить його синові. Про це свідчить чек з закладу (Саїв О.С.). Та держслужбовець заявив журналістам, що начебто не знає, хто є власником “Рульки”.

Після того, як “міграційник” побачив знімальну групу, він став ховатися від журналістів, а потім раптово накинувся і почав вибивати із рук оператора камеру, після цього техніка перестала працювати.

“Наша група працювала згідно редакційного завдання. Хотіли поставити пану Саїву декілька запитань – насамперед стосовно його чималої нерухомості. А також щодо щотижневих зібрань у цьому ресторані його підлеглих. Застали Сергія Степановича у закладі під час робочого дня. На початку розмови ми представились, показали посвідчення та мікрофон з надписом назви нашого медіа. На що він агресивно відреагував, здійснивши напад і вдаривши камеру, що є перешкоджанням законній професійній діяльності журналіста”, – розповів кореспондент Ігор Доценко.

Внаслідок інциденту журналісти звернулися до правоохоронців. Поліцейські Івано-Франківського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області прийняли та зареєстрували заяву за фактом скоєння нападу на журналістів.

Весною 2024 року Саїв оприлюднив свою декларацію за 2023 рік. У ній видно, що він володіє земельною ділянкою в селі Дзвиняч а також причепом “Дністер”. Журналісти “СтопКору” ж бачили, як в ресторан держслужбовець приїхав на авто Tesla, якого в декларації немає.

Автомобіль, на якому Саїв прибув до закладу “Рулька”. Фото: СтопКор

В цей час дружина Саїва Богдана  задекларувала: понад 1 млн грн доходу від підприємницької діяльності ще 756 тис. грн зарплати в ТОВ “С-Капітель” та 235 тис. грн виплат від “Прикарпатенерготрейду”. Також вона здає в оренду земою, за що отримала 720 тис. грн доходу.

Маєток родини Саєвих. Фото: СтопКор

У власності пані Богдани 8 земельних ділянок, 4 квартири, 2 будинки, приміщення торгового комплексу, виробничі будівлі та нежитлові приміщення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

 

Нагору