Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Яремчанщині зупинили водія, який за понад 14 тис грн придбав в Instagam підроблене водійське посвідчення

Уродженця Закарпаття зупинили яремчанські патрульні, чоловік, розуміючи протиправний характер свої дій, предʼявив правоохоронцям підроблене водійське посвідчення. Як зʼясувалося, придбав він його в одній з соцмереж.

Інформатор розповідає, який вирок йому виніс суд.

У справі йдеться, що обвинувачений вчинив пособництво в підробленні посвідчення та використання завідомо підробленого документа.

У лютому 2024 року в соціальній мережі Instagram обвинувачений знайшов оголошення про продаж посвідчень водія, шляхом листування він ввійшов в злочинну змову з невстановленою досудовим розслідуванням особою, яка повідомила, що за 14 912 гривень зможе виготовити на його імʼя посвідчення на право керування транспортними засобами категорій «В»та «С».

На виготовлення підробленого посвідчення водія чоловік з мобільного телефону надіслав особі з соцмережі електронний файл зі своєю фотокарткою та документами, що засвідчують особу.

Готове посвідчення водія категорії«В» та«С» він отримав поштою й використовував його як, нібито, оригінал.

Та 15 березня 2024 року його зупинили патрульні міста Яремче. Чоловік кермував транспортним засобом «Daewoo Lanos» і на вимогу працівника поліції предʼявив завідомо підроблений документ.

Згідно висновку експерта за способом нанесення зображення та первинними елементами захисту воно не відповідає посвідченням водія, які знаходяться в офіційному обігу.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, просив суворо його не карати.

ВИРОК

Суд постановив визнати його винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.1 ст.358, ч.4 ст.358 КК України та призначити йому покарання:

– за ч. 5 ст.27, ч. 1 ст.358 КК України у виді штрафу в розмірі 1700 гривень;

– за ч. 4ст. 358 КК України у виді штрафу в розмірі 850 гривень.

Остаточне покарання склало штаф в сумі 1700 гривень.

Також з нього мають стягнути в дохід держави 4543 гривень за проведення експертизи.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору