Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що приготувати, коли вдома немає світла: добірка рецептів від Інформатора

Під час тривалих вимкнень різноманіття страв, які можна приготувати, трохи зменшується. Крім того, закуски стануть зручним варіантом для тих, кому потрібна невелика порція. 

Інформатор підготував для вас добірку рецептів, деякі з них не потребують жодної термічної обробки.

Італійський холодний макаронний салат

Інгредієнти:

  • Макарони-спіральки – 200 г.
  • Бекон – 150 г.
  • Броколі – 200 г.
  • Цибуля маринована – 50 г.

Для соусу:

  • Майонез – 50 г.
  • Йогурт білий – 50 г.
  • Мед – 1.5 ч.л.
  • Оцет винний – 1 ч.л.
  • Сіль та перець – за смаком.

Цей рецепт може стати в нагоді ще й тим, у кого після вечері залишилися зварені макарони.

Приготування:
Варимо макарони в підсоленій воді до готовності, промиваємо холодною водою. Нарізаємо бекон, обсмажуємо до золотистості, просушуємо на серветці. Відварюємо броколі та розділяємо на суцвіття. Змішуємо всі інгредієнти для соусу. У салатниці змішуємо макарони, бекон, броколі, цибулю. Заливаємо соусом, перемішуємо та подаємо охолодженим.

Роли з квашеним огірком

Інгредієнти:

  • 5 тонких лавашів
  • упаковка вершкового сиру (250 г),
  • 450 г шинки
  • 7 квашених огірків.

Приготування:

Розкладіть шинку і тонко змастіть вершковим сиром. Зверху викладіть лаваш і змастіть ще раз вершковим сиром. Розріжте огірки повздовж на половинки або четвертинки. Плоским боком покладіть зверху на сир. Закрутіть як роли чи рулет. (Можна зробити навпаки – спочатку лаваш, потім сир, шинка і знову сир). Розріжте рол на кільця товщиною у 3 см. Проткніть кожен рол шпажкою, щоб він не розпався. Смачного.

Салат з консервованою квасолею та болгарським перцем

Приготування: візьміть банку консервованої квасолі (без томату), дрібно нарізаний болгарський перець, цибулю (краще взяти фіолетову або білу, салатну). Все змішайте, приправте олією, посоліть, поперчіть. Можна також додати помідори, огірки чи інші овочі на ваш смак.

Також можна приготувати таку заправку для салату: соєвий соус, солоний салатний сир, гірчиця у зернах, олія. Все змішайте у рівних пропорціях, додайте дрібно нарізану зелену цибулю.

Фаршировані помідори з бринзою та оливками

Чайною ложкою витягаємо зі свіжих помідор (4 шт) серединку. Змішуємо 100 г бринзи (можна замінити фетою), 10-12 дрібно нарізаних оливок, 2 ст. л оливкової олії, 1 – 1,5 ложки лимонного соку, петрушку, сіль, перець, а також дрібно нарізані серединки помідор. Начинаємо цією сумішшю корзинки. Прикрасьте зеленню.

Грецький салат в лаваші

  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Лаваш – 1 шт.
  • Сир фета – 100 г.
  • Маслини – 100 г.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Салат – 2 листа
  • Часник – 1 зубчик.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

Огірки і помідори нарізати півколом, фету – кубиком. Маслини розрізати навпіл. Салат промити і обсушити серветками, порвати руками. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Змішати всі інгредієнти. В окремій мисці змішати оливкову олію, пропущений через прес часник, сіль і перець. Заправити цим соусом салат і загорнути начинку в лаваш.

Тістечко картопля

Інгредієнти:

  • 250 г цукрового печива
  • 70 г какао
  • 250 г згущеного молока
  • 1 ст.л. рому
  • 50 г волоських горіхів
  • 50 г кокосової стружки

Приготування:

Подрібніть 250 г печива до стану крихти (подрібнити його можна качалкою між двома листами пергаментного паперу). Пересипте в миску. Додайте 70 г какао, 250 г згущенки та 1 ст. л. рому (за бажанням), ретельно перемішайте до однорідного розподілу інгредієнтів. Найкраще робити це руками, одягнувши рукавички. Сформуйте чималі кульки – з цієї кількості інгредієнтів їх вийде приблизно 6. Подрібніть 50 г волоських горіхів, висипте в миску, в іншу – кокосову стружку. Обваляйте половину тістечок в горіхах, другу – в стружці.

Джерела: Кулінарна книга, terminovo.te.ua, klopotenko.com

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору