Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Українка спробувала ввезти у Польщу сервала під виглядом… домашньої кішки

На польсько-українському кордоні в пункті пропуску Корчова польські митники виявили живого сервала. 32-річна українка запевняла прикордонників у тому, що це її домашня кішка.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на KAS

Хижака перевозили в контейнері на заднтьому сидінні легкового автомобіля, що в’їжджав до Польщі з України. Жінка не надала прикордонникам відповідних дозволів і свідоцтв, необхідних для перевезення захищених видів через кордон. Вона стверджувала, що це домашній кіт породи сервал. Та характерний зовнішній вигляд і поведінка дворічної кішки викликали підозри у польських офіцерів.

Дослідження показали, що виявлена особина належить до представника сервала саванного (Leptailurus serval). Це хижий ссавець з характерними довгими кінцівками, захищений Конвенцією Вашингтона CITES. У природному середовищі він зустрічається в Африці. Відмінною рисою сервала є великі вуха, завдяки яким він має чудовий слух – найважливіший орган під час полювання.

Обмеження на перевезення захищених рослин і тварин допомагають вберегти їх від повного вимирання, а незаконне перевезення через кордон ЄС видів, що перебувають під загрозою зникнення, є злочином, який карається позбавленням волі від 3 місяців до 5 років.

Вилучений сервал поки що перебуває в одному з центрів реабілітації диких тварин, там він залишиться до рішення суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору