Інформатор Коломия

ВЛАДА

11 ̶д̶р̶у̶з̶і̶в̶ ̶О̶у̶ш̶е̶н̶а̶ радників міського голови: транзитні посади і кілька обраних

11 ̶д̶р̶у̶з̶і̶в̶ ̶О̶у̶ш̶е̶н̶а̶ радників міського голови: транзитні посади і кілька обраних

Від початку повномасштабної російсько-української війни штатними радниками міського голови Коломийської громади стало 11 осіб. А залишилась тільки одна.

Більшість радників надовго не затримувалась на цій посаді. До прикладу Михайло Мєскєв з Маріуполя (між іншим він був довіреною особою Іллі Киви) рахувався радником біля 2 місяців і звільнився. Але це виняток, адже найчастіше така посада мала ознаки транзиту для переведення у підрозділи Коломийської міської ради.

Інформатор проаналізував, хто і скільки отримував з бюджету коштів за особисті підказки міському голові.

Насамперед мусимо зазначити, що радники – абсолютно не обов’язково мають бути у міського голови.

З року в рік у Коломийській міській раді нових працівників спершу оформлювали радниками, а вже потім переводили на потрібні посади. Таким чином новоспечені службовці не мусили проходити конкурс, адже це вимагало б від нових кадрів вивчити Конституцію України, закони про службу в органах місцевого самоврядування, антикорупційні закони та ін. А в часі оголошеного воєнного стану набір на роботу в органи місцевого самоврядування взагалі відбувається без конкурсу. Проте на ці посади, вочевидь, міський голова призначає ще й тих, хто через кадрові зміни тимчасово опинився без посади.

Зокрема від початку 2021 року і до літа 2024 року у Коломийській міській раді працювало 18 штатних радників  міського голови.

Двох радниць за 2023 рік у відповіді на інформаційний запит Інформатору кадровики міськради чомусь не додали

Але ми зупинимося на тих, хто отримував плату за пораду міському голови за року повномасштабного втручання росії в Україну.

Рекордна кількість радників у 2022 році й до чого тут зрадник Ківа

8 радників було в 2022 році: Руслан Юрійчук, Михайло Мєскєв, Мирослава Березовська, Людмила Оленюк, Федір Чучман, Володимир Андрейченко, Наталія Скригунець, Мар’яна Андрушко.

Загалом у перший рік повномасштабної війни з бюджету Коломийської громади витратили близько 91500 на зарплатню штатним радникам.

Загалом згідно нарахувань входить, що 8 радників протримались на цій посаді біля 7 місяці. Дехто – як Людмила Оленюк та Володимир Андрейченко  – всього кілька днів.

До прикладу, радниця з освітянського кола Наталії Скригунець пробула на посаді трохи більше місяця, за цей час їй нарахували майже 17 000 грн зарплатні.

Зарплати радників здебільшого були вдесятеро меншими від доходів міського голови і коливались в межах 4500-5500 грн. Але дехто одразу ж потрапив у коло фаворитів.

Варта подиву історія з Михайлом Мєскєвим, який після повномасштабного втручання приїхав до Коломиї і два місяці працював штатним радником Богдана Станіславського. Одразу отримав щедрі премії і надбавки. Зокрема його зарплатня у травні 2022 року становила 19250 грн, з яких доплати перевищували 13500 грн.

До приїзду в Коломию він був колишнім працівником виконкому Маріупольської міськради. Особа з таким ПІБ  отримала звинувачення за статтею “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”. Суди тривали 5 років і врешті 2020 року справу закрили за терміном давності.

Але це ще не все. На виборах 2019 року Михайло Сергійович Мєскєв виступав довіреною особою кандидата у Президенти України Іллі Ківи на виборах 2019 року. Нагадаємо, що Ілля Кива – проросійський нардеп від ОПЗЖ, колаборант, сепаратист, українофоб. Перед повномасштабною війною він втік до Іспанії, згодом йому оголосили підозру в державній зраді та позбавили депутатського мандату. Нагадаємо, 6 грудня 2023 року Іллю Киву вбили у Підмосков’ї.

Після розголосу Інформатора міський голова Коломийської громади змушений був пояснити, яким чином довірена особа Іллі Киви була працевлаштована у міськраду. На сесії 16 лютого 2023 року Богдан Станіславський підтвердив, що Мєскєв працював його радником. Зокрема голова Коломийської громади наголосив, що Мєскев був йому корисним, бо мав чималий досвід у земельних питаннях.

Михайло Мєскєв з червня 2022 року не працює в Коломийській міській раді, проте у березні 2024 року особа з таким ПІБ зазначена як начальник відділу цивільного захисту, оборонної мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Нікольської громади.

2023 рік

У Богдана Станіславського було лише 2 штатні радниці у 2023 році.

Вікторія Гриджук була на цій посаді тільки у січні 2023 року, потім очолила управління освіти,а нещодавно призначена директоркою гімназії ім. М. Грушевського.

За поради міському голові їй нарахували 4500 грн.

А Тетяна Чеботар обіймала посаду радниці тільки два тижні, за цей час їй нарахували – 1765 грн. Більше інформації про неї нема, адже у міській раді “випустили уваги” увесь 2023 рік, відповідаючи на інформаційний запит журналістів Інформатора.

Цікаво, що цим радницям премії не нараховували. Зарплати, як бачимо, цілком символічні.

2024 рік

Від лютого до квітня посаду штатної радниці займала Юлія Тимків, колишня в.о начальника управління освіти, а потім начальниця відділу моніторингу внутрішньої діяльності. Після трьох місяців на посаді радника Юлія Тимків була призначена заступницею міського голови.

За 3 місяці роботи радницею з міського бюджету Юлії Йосипівні нарахували 78700 грн. Найбільша зарплата була у березні 2024 року – понад 46 тис грн, з яких 23 600 грн – матеріальна допомога і майже 11 000 грн – відпускні. Премія коливалась від 50% до 80%, а надбавка за високі досягнення у праці – стабільно 80%.

Детальніше про виплати з бюджету міста на поради міському голові у скріншотах офіційної відповіді Коломийської міської ради:

Штатні радники Богдана Станіславського

2022 рік

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору