Коломия До сайту

Вибір невеликий: 5 локацій, де можна побігати в Коломиї

Біг на свіжому повітрі є одним із небагатьох варіантів для занять спортом під час блекаутів, коли спортзали працюють з обмеженнями через вимкнення електроенергії. А ще цей вид спорту надзвичайно корисний.

Інформатор Коломия розповість про місця для пробіжки в нашому місці.

Науково доведено, що регулярні пробіжки покращують роботу серцево-судинної та імунної систем, стан суглобів та звісно ж покращують настрій. В Коломиї є кілька локацій, де можна побігати в задоволення, під звуки пташок та шум дерев.

Стадіон “Юність” 

Це місце в більшості коломиян асоціюється з футболом та легкоатлетами, які намотують кола на стадіоні. Тож, якщо ви любите пробіжки в колі однодумців стадіон “Юність” місце, де можна побігати в компанії. Однак, варто пам’ятати, що бігові доріжки на стадіоні сконструювали десятиліття тому з ґуми у формі квадратів, і під дією високих та низьких температур покриття деформувалось. Отже, під час тренуваннь слід добре дивитись під ноги, щоб не травмуватись.

Міське озеро імені Руфа

Саме міське озеро є чи не найпопулярнішим місцем серед бігунів в Коломиї. Адже, покриття навколо водойми є рівним та досить зручним для бігу. Довжина доріжки навколо озера становить трохи менше кілометра, тож місце є також підходить для бігу на довгі дистанції.

Шевченківське озеро

Часто коломияни йдуть бігати на Шевченківське озеро. Там прокладена нова бруківка з поділом для велосипедистів та пішоходів, що робить пробіжку не лишу приємною, а й безпечною. Проте, частина доріжок навколо озера все ще ґрунтова дорога, тож після опадів не сильно розбіжишся.

Парк ім. Шевченка

А якщо вам хочеться менше сонця й спостерігачів, то подайтеся до парку ім. Тараса Шевченка. Зовсім поруч від озера та дамби понад Прутом легко привести до порядку думки, вивільнити свою енергію. Та й надихає: зелені й тиші вдосталь.

Словом, Шевченківський парк є ідеальним варіантом для пробіжки для тих, хто хоче побути подалі від міської суєти і любить природу.

Міський парк імені Трильовського

Ну, і гріх не внести до цього списку міський парк, названий на честь батька-організатора українських “Січей” Кирила Трильовського. Офіційно “Січі” вважалися протипожежними організаціями місцевих мешканців. Фактично ж, вони займалися спортивною підготовкою молоді та поширенням українських патріотичних ідей.

Тут доріжки не всі в доброму стані, зате бігуни знайдуть десятки ґрунтових стежок, бігати по яких у суху пору значно приємніше й корисніше ніж бруківкою або асфальтовою дорогою.

Наостанок згадаємо ще й про напів покинуту місцину побіля озера Руфа. На співочому полі є де розігнатися, хоча краєвиди захвату точно не викликають, зате менше чужих цікавих поглядів.

Як  журналістка Інформатора брала участь у Всеукраїнському забігу “Гвардія Небес” на підтримку військових – дивіться у відео.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com